Arapović želi u Beogradu završiti seriju: Gušt je igrati utakmicu gdje je neprijateljska atmosfera!

KK Partizan

U subotu od 20 sati Cedevita će u beogradskom Pioniru protiv Partizana igrati drugu utakmicu polufinalne serije doigravanja ABA lige. Zagrepčani trenutno vode 1-0, a za ulazak u finale treba im još jedna pobjeda.

“Ovo nam je s njima četvrta utakmica ove sezone. Očekujemo jednu tvrdu i tešku utakmicu. Sigurno da će Partizan ući maksimalno angažiran, no i mi moramo odgovoriti isto tako. Ne smijemo razmišljati da imamo 1-0 i da nam to bude u podsvijesti. To može biti prva greška koju možemo napraviti, ako uđemo s tim razmišljanjem. Idemo kao da je 0-0, kao da je to jedna jedina utakmica i tako ćemo pokušati odigrati. Moramo dignuti jedan visoki ritam utakmice i biti pametni u tome, znači imati promjenu ritma. Znamo ih dobro i idemo na pobjedu”, izjavio je trener Cedevite Veljko Mršić.

Zdravstveni bilten Cedevite je u solidnom stanju.

“Oporavio se i Marko Arapović. Marko Tomas je, uz Arapovića, propustio zadnju utakmicu s Jollyjem u ponedjeljak, no očekujemo da za ovu utakmicu budemo svi spremni i nadamo se da po tom pitanju neće biti nikakvih promjena”, dodao je Mršić.

Sam Arapović veseli se utakmici u Pioniru: “Pošto često nemamo efekt domaće publike, uvijek nam je gušt ići na utakmicu gdje je zapravo i neprijateljska atmosfera. Ja sam uvijek govorio da mi je veći gušt igrati u punoj gostujućoj dvorani nego na domaćem terenu.”

Koliko je Cedeviti olakšavajuća situacija što ima 1-0?

“Stvarno mislim da u utakmici protiv Partizana nema olakšavajuće situacije. Oni su jedna odlična ekipa koja će pred punim Pionirom igrati na svojih i više od 100 posto. Moramo ondje doći puno koncentriraniji i puno spremniji. Ne smijemo dopustiti da ambijent pune dvorane utječe na nas, nego moramo držati kontrolu i odigrati najbolje što možemo cijelu utakmicu. Normalno, u utakmicu ulazimo kao da je 0-0″, dodao je Arapović.

“Bit će to jako zanimljiva utakmica. Nadam se da ćemo odigrati onako kako znamo, kako želimo i kako planiramo. Ako bude tako, bit će to jedna odlična košarkaška predstava i ono što ljudi zaslužuju gledati. Normalno, cilj je pobijediti svaku utakmicu. Idemo tamo pobijediti i dat ćemo sve od sebe da ovo bude zadnja utakmica u seriji.”

Luka Babić također je istaknuo kako Cedevita u Beograd ide po pozitivan rezultat: “Moramo prije svega ići utakmicu po utakmicu. U prvoj utakmici sigurno da nam je u početku bio neki pritisak, što je normalno jer smo ipak bili favoriti i igrali smo na domaćem parketu. No, mislim da je to dosta dobro izgledalo. Trebamo se što bolje pripremiti za iduću utakmicu i idemo po pobjedu.”

Koliko su navijači pomogli Cedeviti u prvom susretu?

“Sigurno da je veći gušt igrati kad je puna dvorana. Nismo možda navikli igrati u takvoj atmosferi, ali sigurno da je bilo puno lakše. Navijači su nam bili neki vjetar u leđa. I kad nije išlo dobro u drugom poluvremenu i kad je bilo dobro u prvom poluvremenu, uvijek su nas držali i podržavali da igramo što bolje.”

Jasno, sada će navijači biti vjetar u leđa Partizana…

“Uvijek je gušt igrati u Pioniru pred Partizanovim navijačima. Znamo što nas čeka. Ono što je najvažnije u takvim utakmicama je ostati miran, ne reagirati na provokacije, biti što pametniji, čekati svoju priliku i to iskoristiti što je bolje moguće”, rekao je na kraju Babić. (Foto: KK Partizan)

KOŠARKA