[AUDIO] Červar: Ostajemo skromni, čvrsto na zemlji! Stepančić: Nismo se predali, nastavili smo sa svojom igrom

Stepančić, HRS

Hrvatski rukometaši idealno su otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu, pobjedom nad Islandom, izravnim suparnikom za plasman u idući krug natjecanja.

“Svi su dali sve od sebe, pokazali srce, želju i volju. Bio je vrlo jak protivnik, pobjeda je vrlo bitna jer nam je dala snagu i putokaz kako dalje. Igrali smo dinamičan i brz rukomet, dali smo mnogo golova. Obrana na početku nije bila baš čvrsta. Oni su ne baš teško dolazili do gola. No vidjelo se kad smo stisnuli zonu preokrenuli smo rezultat. Onda smo izgubili koncentraciju, pa smo opet stisnuli obranu i preokrenuli,” istaknuo je izbornik Červar.

Sjajno otvaranje Hrvata u Münchenu, osvojeni važni bodovi na početku Svjetskog prvenstva!

“Luka Cindrić, kao i naš Dule, dali su sve od sebe, a moram pohvaliti i mladog Šipića. Ne bih htio nikoga previše izdvajati, tim je najbolji, tim lansira pojedince. Zahvaljujem i publici ovdje u Münchenu, zajednička pobjeda, bolji početak ne mogu ni zamisliti. Navijači su bili fantastični, očekujem da i dalje tako navijaju, a mi da nastavimo s ovakvom igrom. Zadovoljni smo, ali nećemo slaviti, moramo biti skromni, ostati čvrsto na podu. Znali smo da će biti teška utakmica, sve smo znali, ali mislim da smo dobro odgovorili na izazove,” smatra hrvatski strateg.

Jedan do junaka slavlja u Münchenu, pred nekoliko tisuća naših navijača, bio je Luka Stepančić, koji je postigao osam golova. “Znamo svoje kvalitete, svi znaju svoju ulogu u ovoj ekipi. Moje je pucam izvana, evo danas je išlo. Nekako je došla forma taman za početak prvenstva. Mi dugo razmišljamo o Islandu, onda se stvori i pritisak. Neću reći da smo igrali odlično, puno je bilo grešaka, ali izvukla nas je borbenost. Kad su oni poveli, pali smo i vratili se, onda smo opet pali. Imali smo dvije situacije nakon kojih smo zadržali hladnu glavu, nismo mijenjali sustav i igrali smo svoju igru, što nam je na kraju donijelo pobjedu,” rekao je Luka.

 

Kapetan Domagoj Duvnjak dao je veliki doprinos…

“Island igra dobar rukomet. Predvodi ih Palrmarsson, koji nam je radio velike probleme. Pokazali smo karakter, to ja najvažnije. Ovo je jedna jako, jako važna pobjeda!”

RUKOMET