Sjajno otvaranje Hrvata u Münchenu, osvojeni važni bodovi na početku Svjetskog prvenstva!

HRS

Sjajno otvaranje Svjetskog prvenstva za Hrvatsku! U fenomenalnoj atmosferi koju su stvorili naši navijači u Münchenu, rukometna reprezentacija svladala je Island s 31:27 (16:14).

U teškom okršaju puno uspona i padova s obje strane terena, Červarovi izabranici odigrali su najbolje kad je bilo najpotrebnije te su najavili kako će biti izuzetno opasan suparnik na ovom velikom natjecanju.

Islanđani su u prvom dijelu imali 14:11 prednost, ali je Hrvatska sjajnom serijom do predaha okrenula rezultat u svoju korist i optimističnih 16:14 na semaforu za nas.

Odlična igra nastavila se i u drugom dijelu, diktirali smo tempo i bili efikasni u napadu, uz sjajne intervencije Šege među vratnicama. Vodili smo i 19:15, a uporni Vikinzi uspjeli su uhvatiti priključak i doći do izjednačenja, čak i minimalne prednosti.

Ipak, Cindrić, Stepančić i Horvat prelamaju utakmicu na hrvatsku stranu, a Mandić i Šipić dovršavaju posao, za važne bodove na početku napornog turnira.

Svi su bili sjajni, borbeni i požrtvovni…

Šego je zaustavio 12 protivničkih pokušaja, Stepančić i Cindrić predvodili su napad, veliki doprinos dali su i kapetan Duvnjak i dokapetan Horvat, ali i svi ostali s klupe ,od Vrankovića do Karačića i Muse.

Luka Stepančić je s osam postignutih golova proglašen i igračem utakmice, a nagradu i donaciju za rukometnu školu po izboru uručio mu je legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i bivši izbornik Niko Kovač!

Idući dvoboj Hrvatska ima u nedjelju od 16.30 sati protiv Japana.

Hrvatska: Marin Šego (12 obrana), Ivan Stevanović, Manuel Štrlek 2(1), David Mandić 1, Zlatko Horvat 5(2), Ivan Vida, Željko Musa 2, Marin Šipić 2, Krešimir Kozina, Damir Bičanić, Alen Blažević, Domagoj Duvnjak 4, Luka Cindrić 6, Igor Karačić 2, Luka Stepančić 8, Jakov Vranković

Rezultati by SofaScore

RUKOMET