Automobilistička legenda i paraolimpijski pobjednik Alex Zanardi na Ironmanu u Puli: Svaki je dan novi i posebni!

Ironman Pula, Zanardi, Foto Manuel Angelini for IRONMAN

Sve je spremno za 3. izdanje IRONMAN 70.3 Pula, međunarodnu utrku izdržljivosti, koja će se u nedjelju 17. rujna održati u Puli. Na najavnoj konferenciji manifestacije, u ime organizatora i pokrovitelja, novinarima su se obratili Elena Puh Belci, zamjenica gradonačelnika Grada Pule, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica TZ Pula, Alex Alessandro Zanardi – VIP atletičar utrke, Igor Ribarić, organizator i vlasnik licence IRONMAN 70.3 Pula, Erwin Dokter, generalni direktor IRONMAN EMEA te Manuela Kraljević, direktorica prodaje i marketinga Arena Hospitality Group.

Elena Puh Belci u ime Grada Pule poželjela je dobrodošlicu svim sudionicima utrke, njihovim obiteljima i timovima te zahvalila građanima i volonterima na podršci. IRONMAN sudionici u Pulu dolaze kao gosti a odlaze kao prijatelji, budući da se u destinaciju vraćaju i po nekoliko puta, prvo na pripreme a potom i na godišnje odmore.

Sanja Cinkopan Korotaj dodala je kako Pula ove godine ima rekordnu turističku sezonu, s preko 1000 manifestacija, od kojih će i IRONMAN doprinijeti svekolikoj ponudi destinacije, koja nakon festivala, koncerata, glazbe i predstava sada očekuje i sportaše iz čitavoga svijeta.

Za ovogodišnje je izdanje IRONMANA 70.3 Pula prijavljeno 1400 sportaša iz 53 zemlje, od čega najviše iz Italije ( 274), potom Austrije ( 130), Njemačke (123), Slovenije (56), Poljske (55) te Hrvatske (. 49). Od toga je 60% novih atletičara, koji u Pulu dolaze po prvi puta te 82% muškaraca i 17% žena.

Veliku dobrodošlicu organizatori su izrazili VIP atletičaru, sportašu i bivšem F1 prvaku Alexu Alessandru Zanardiju, koji je odabrao natjecati se u Puli, nakon koje putuje za Barcelonu. Zahvalio se Igoru Ribariću i Robertini Dimitrieskoj na pozivu, rekavši da u Puli očekuje srušiti svoj osobni rekord, koji bi bio malo ispod 4 sata i 30 minuta. Zanimljivo je, da je upravo na današnji dan Aleks doživio nezgodu. No njegova ga je volja i želja za napretkom i dovela do triatlona, te osvajanja mnogih zlatnih medalja, počevši od Olimpijskih igara, potom i nastupa na Kailua-Kona IRONMAN Svjetskom prvenstvu na Havajima. “Jednom šampion, uvijek šampion” te želja za pomicanjem vlastitih granica, ono je što ga motivira da ustraje i poboljšava svoj vlastiti osobni rezultat. “Ovisno o trasi utrke u pojedinoj zemlji, atletičari s hendikepom mogu se rezultatima silno približiti atletičarima bez hendikepa, što je iz godine u godinu sve zanimljivije. Bio bih presretan da budem među prvih 30,” istaknuo je, obećavši da će dati sve od sebe, premda mu rezultat nije opsesija.

“No, jednom se živi,” istaknuo je Zanardi, i “svaki je dan novi i posebni”.

Igor Ribarić, organizator i vlasnik licence, zahvalio se građanima Pule na gostoprimstvu, Gradu i Turističkoj zajednici te arenaHospitalityGroup na partnerstvu, rekavši da IRONMAN 70.3 želi dugoročno biti u Puli, a ciljna ravnina u Areni nešto je jedinstveno i bez premca u svijetu. Poput Erwina Doktera, regionalnog direktora IRONMAN EMEA, složio se kako je prometna regulacija, i zatvaranje dijela prometnica najsloženiji dio organizacije, no ujedno i neizbježan. Zahvalio se svim volonterima koji pomažu i vrijedan su dio ovakve manifestacije, kako u Puli, tako i u svijetu i Europi.

Manuela Kraljević dodala je kako je Arena Hospitality Group sve češći domaćin sportašima i triatloncima, kojih su već ugostili barem 5000. Bike friendly grupacija poželjna je i bikerima kojih je sve više u njihovim objektima. “Dugoročno želimo imati ovakve goste koji dolaze k nama sa čitavim obiteljima, što uostalom i pokazuju i IRON Girls utrka te IRON Kids manifestacija. Neka bude sretno, sigurno i lijepo,” poručila je. (Foto: Manuel Angelini for IRONMAN)

OSTALI SPORTOVI