Rekordni Triatlon klub Swibir: Želja nam je poticati bavljenje sportom

SWIBIR

U subotu na zagrebačkom Jarunu slijedi nastavak Hrvatske triatlon lige u organizaciji Zagrebačkog triatlonskog saveza. Triatlon klub Swibir bio je najuspješniji u prvom kolu po broju osvojenih medalja, a u drugom će nastupiti s najvećim brojem natjecatelja ikada na službenoj triatlon utrci od kada postoji Hrvatski triatlon savez.

TK Swibir će tako u svim disciplinama (akvatlon, super sprint triatlon, sprint triatlon) nastupiti s gotovo 100 članova – od početnika A, početnika B, mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora, seniora apsolutno pa do natjecatelja po dobnim skupinama. Ova brojka će činiti skoro 50 posto ukupnog broja natjecatelja na samoj utrci.

TK Swibir

“Želja nam je kao najuspješnijeg i najmasovnijeg kluba u Hrvatskoj poticati bavljenje sportom što većeg broja ljudi i na taj način čuvati zdravlje svakoga od nas,” poruka je Swibiraca…

TRIATLON KLUB SWIBIR

Triatlon klub Swibir osnovan je 2003. godine i danas je jedan od najuspješnijih klubova u Hrvatskoj, te je kao takav nositelj kvalitete i kvantitete unutar svog sporta kako u Zagrebu tako i u Hrvatskoj. Sportaši triatlon kluba Swibir su kroz 17 godina postojanja 68 puta bili individualni apsolutni prvaci Hrvatske (u svim triatlon disciplinama), 3 puta (od 4 održana prvenstva) prvaci u timskom štafetnom triatlonu (olimpijskoj disciplini), 48 puta ekipni prvaci Hrvatske.

Triatlon klub Swibir je u 2019. godini osim kvantitetom (najvećim brojem licenciranih triatlonaca u Hrvatskoj 303 kao i najvećim brojem članova 516) osvojio na prvenstvima Hrvatske ukupno 80 pojedinačnih medalja (od početnika do seniora apsolutno). Osvojio je 18 ekipnih medalja na ekipnim prvenstvima Hrvatske te 9 apsolutnih i 9 ekipnih apsolutnih prvenstva Hrvatske.

Članica Željka Šaban Miličić (koja je ujedno i najtrofejnija Hrvatska triatlonka po osvojenim državnim prvenstvima ukupno 39 (pojedinačnih i ekipnih), te vlasnica ženskog IRONMAN rekorda Hrvatske 09:19) je prvakinja Balkana u Sprint triatlonu, dok su Vinko Vrebac i Borna Katić (u juniorima) vice prvaci Balkana u kros triatlonu. Sonja Škevin je 4. na svjetskoj ljestvici dugog triatlona prema međunarodnoj federaciji (ITU), a ujedno i jedina Hrvatica koja se popela na postolje u Challenge seriji dugog triatlona.

Za klub nastupa i naš najbolji IRONMAN pro triatlonac Andrej Vištica koji je jedini Hrvat koji se popeo više puta na postolje u IRONMAN seriji.

Putem reprezentativaca kao što su Matija Krivec, Sonja Škevin (nastup na 1. europskim igrama), Til Ocvirk, Paola Horvat (nastupi na Europskim juniorskim kupovima) kreću i mlade nade kadeti Filip Vilenica, Pablo Benko, Maks Čošić koji trenutno stoje visoko u poretku za reprezentaciju Hrvatske prema Hrvatskom triatlon savezu. U triatlon klubu Swibir  imaju i 65 članova kluba koji su završili IRONMAN distancu (ukupno zajedno 162 utrke).

Osim samih rezultata natjecatelja Triatlon klub Swibir je i uspješan organizator utrka gdje je u svojoj povijesti organizirao preko 90 utrka od najnižeg ranga, preko državnih prvenstava pa do poznatih međunarodnih utrka kao što su Mljet Half International i Poreč Triatlon.

I na kraju, najveće priznanje za svoj rad od matičnog saveza je to što je Triatlon klub Swibir proglašen od strane Hrvatskog triatlon saveza kao najuspješniji triatlon klub u Hrvatskoj za 2017., 2018. i 2019. godinu (prema kriterijima Hrvatskog triatlon saveza). Kriteriji uključuju bodovanje sportaša individualno i timsko, bodovanje organizacije sportskih natjecanja, bodovanje organizacije kluba, kategorizirani sportaši.

“Triatlon klub Swibir zasigurno je jedan od ako ne i najuspješniji klub u povijesti Hrvatskog triatlona, stoga Vas pozivam da nas posjetite u subotu 29. kolovoza na zagrebačkom Jarunu i uživate zajedno s nama,” istaknuli su za kraj.

 

HRVATSKA TRIATLON LIGA, 2. kolo:

Subota, 29. kolovoza 2020

Triatlonski centar Jarun

08:30-09:30 Prijave i podizanje startnih paketa

09:30-09:35 Otvaranje natjecanja

09:35-09:45 Otvorena tranzicija za akvatlon

09:50-10:00 Briefing i prozivka natjecatelja

10:00 Start akvatlona U9

10:15 Start akvatlona U11

10:30-10:35 Otvorena tranzicija za podizanje opreme akvatlon

10:40 Proglašenje pobjednika akvatlon

10:40-11:00 Otvorena tranzicija sprint i supersprint triatlon

11:00-11:15 Briefing i prozivka natjecatelja supersprint triatlon – ž

11:15 Start supersprint triatlona – ž

11:35-11:45 Briefing i prozivka natjecatelja supersprint triatlon – m

11:45 Start supersprint triatlona – m

12:00-12:15 Briefing i prozivka natjecatelja sprint triatlon – ž

12:15 Start sprint triatlona – ž

12:05-12:15 Briefing i prozivka natjecatelja sprint triatlon – m

13:15 Start sprint triatlona – m

14:30 Proglašenje pobjednika sprint i supersprint triatlona

14:30-14:40 Otvorena tranzicija – podizanje opreme za sprint i
supersprint triatlon

OSTALI SPORTOVI