Balić, Pletikosa, Sinković i brojni drugi proslavljeni hrvatski sportaši i olimpijci podržali Sport2Life – globalni projekt za bolji i zdraviji život djece i mladih

Balić, Ušić, Pletikosa, Sport2Life

U društvu proslavljenih sportaša Stipe Pletikose, Ivana Balića, Jurice Vučka, Senne Ušić Jogunice i Valenta Sinkovića te podršku Blanke Vlašić, Petra Metličića, Venija Loserta i Dine Rađe na sportskim terenima hotela Le Meridien LAV predstavljen je edukativno – sportski projekt Sport2Life

Teniski tereni, novo obnovljeno igralište za odbojku na pijesku i drugi otvoreni prostori, u krugu jadranskog hotelijerskog bisera Le Meridien LAV Split ovog su vikenda poslužili kao poligon za sportsko druženje i zabavu više stotina djece iz raznih sportskih društava, klubova i organizacija iz Splita, Podstrane i okolice.

“Briga o zdravlju od najveće je važnosti za djecu i mlade, kojima su pravilna prehrana i bavljenje sportom nužni za bezbrižan rast i fizički ali i intelektualni razvoj. Projekt ‘Sport2Life’ usmjeren je prema djeci i mladima te njihovim roditeljima ili skrbnicima s primarnim ciljem poticanja zdravih životnih navika djece i mladih u ciljanoj skupini od 6 do 14 godina,” pojasnio je Mike Saran, inicijator projekta.

Naime, Mike Saran upravo je zbog ‘nezdravih’ navika koje je primijetio prilikom putovanja sa svojom obitelji, tijekom kojih su njegova djeca većinu vremena tijekom putovanja provodila na mobitelima ili igrajući kompjuterske igrice u hotelskim sobama, odlučio inicirati projekt ‘Sport2Life’ kako bi djecu i mlade, ali i njihove roditelje ili staratelje potaknuo na kretanje.

“Posljednjih godina, a posebice s ubrzanim razvojem novih tehnologija, primijećena je sve lošija socijalna interakcija među djecom i mladima, a zamijenili su je sjedilački način života, ovisnost o virtualnim sadržajima, lošije prehrambene navike i općenito pogoršano zdravstveno stanje. Zabrinjavajući podaci potaknuli su me na djelovanje. To je važno kako za moju tako i za svu djecu,” ističe Saran i dodaje: “Želja nam je kroz niz unaprijed osmišljenih aktivnosti poput sportskih kampova, druženja i rada s istaknutim sportašima, dnevnim događajima pa i posebnim programima u sklopu naših hotela djecu i mlade, ali i njihove obitelji, potaknuti na aktivan i zdrav stila života te brigu o prehrani kroz sva životna razdoblja.”

Kao nositelji cjelokupnog projekta na događaju u Splitu predstavljeni su i ambasadori i prijatelji projekta. Riječ je o poznatim i proslavljenim sportašima – Stipi Pletikosi, Ivanu Baliću, Venija Losertu, Jurici Vučku, Senni Ušić Jogunici uz podršku Blanke Vlašić, Petra Metličića i Dine Rađe, koji su uz druženje, djeci i mladima prenijeli pozitivne poruke motivirajući ih da se uključe u sportske aktivnosti.

“Samo zdrava nacija može biti uspješna nacija, a osnova svake nacije upravo su djeca i mladi. Ovakve inicijative zaslužuju punu podršku nas sportaša i raduje me da imam priliku podržati projekt Sport2Life i kroz ovakva druženja potaknuti djecu i mlade da se bave sportom, da vrijeme provode na zraku, da su zdravi i uspješni,” izjavio je Stipe Pletikosa, ambasador projekta ‘Sport2Life’.

“Pitali su me više puta danas ovdje ‘Što bi bio da nisi postao sportaš’, a moj odgovor je jednostavan – sportaš, samo možda u nekom drugom sportu. Sport nisu samo medalje, treninzi, natjecanja. Sport je puno više. Sport je prijateljstvo, zabava, zdravlje. Važno je da djeci i mladima prenosimo te lijepe i važne strane sporta, da ih potičemo da se kreću, razvijaju zdrave navike, da im osiguramo da izrastu u zdrave, uspješne i sretne ljude”, inspirirao je svojim pričama o svjetskom i olimpijskom uspjehu okupljenu djecu i mlade proslavljeni hrvatski veslač Valent Sinković koji se kao prijatelj ove inicijative okušao ovom prilikom i u košarci.

Događaj u Splitu bio je svojevrsni inauguralni sportski kamp za mlade u Splitu nakon kojeg slijede Mini V-Ball prvenstvo u Češkoj krajem ove i početkom iduće godine te Sportski vikend u Letňanyu i Prvenstvo u mini sportovima u Splitu u proljeće iduće godine.

OSTALI SPORTOVI