Barakude bez finala SP-a, olimpijski pobjednici u borbi za broncu!

Opet je Hrvatska, treći put uzastopno, pala u polufinalu Svjetskog prvenstva. Mađarska je bila bolja s 11:10 te će olimpijski pobjednici u Barceloni igrati za treće mjesto.

Mogu li naši vaterpolisti nastaviti brončani niz koji je počeo u Rimu 2009. a nastavio se u Šangaju dvije godine poslije? Suparnik u utakmici za treće mjesto, koja se igra u subotu, 3. kolovoza s početkom u 16.30 sati bit će poraženi iz drugog polufinala, koje je u tijeku, a u kojem se sastaju Crna Gora i Italija.

Prije brončanog niza Hrvatske je bila svjetski prvak, i to u Melbourneu 2007. godine. Nadali smo se kako će to uspjeti ponoviti i u Barceloni, ali, slab šut izvanka u polufinalu, loš igrač više, imali smo čak 16 brojčanih prednosti, plus dva neiskorištena peterca, plus neraspoloženi kapetan Josip Pavić, plus nepotrebno traženje minute odmora izbornika Ivice Tucka kada smo imali u kontri igrača više…

Hrvatska je zaostajala u polufinalu krajem druge četvrtine sa 6:4, zatim početkom posljednje s tri pogotka razlike 10:7, ali se uspjela vratiti unatoč tome što je nakon prvog pogotka, s kojim je počela serija od 3:0, neiskorišten drugi put na utakmici peterac (oba je obranio Viktor Nagy, prvog Maru Jokoviću, drugog Petru Muslimu).

Kad smo dočekali izjednačujući pogodak, majstoriju koju je potpisao Anđelo Šetka, Mađari uzvratili na isti način. Daniel Varga je asistirao Denesu Vargi za pogodak vrijedan finala…

 

Polufinale: Mađarska – Hrvatska 11:10

Barcelona Olimpijsko plivalište. Gledatelja 4.000. Suci: Flahive (Australija) i Naumov (Ruisija).

Mađarska: Nagy (10 obrana), Gor-Nagy (1), Madaras (1), Batori, Vamos (3), Hosnyanszky, Ad. Decker, Szivos (3), Da. Varga, De. Varga (2), Bedo (1), Harai, At. Decker. Izbornik: Tibor Benedek.

Hrvatska: Pavić (8 obrana), Lončar, Milaković, Paškvalin, Joković (2), Bukić, Muslim (1), Bušlje, Sukno (2), Dobud (2), Šetka (1), Obradović (2), Bijač. Izbornik: Ivica Tucak.

Igrač više: Mađarska 8/4, Hrvatska 14/6.

Peterci: Mađarska, Hrvatska 2/0.

Četvrtine: 2:3, 4:2, 3:2, 2:3.

OSTALI SPORTOVI

Ostavi komentar