Barakude bez finala u Budimpešti, protiv Crne Gore igraju za broncu: U Tokio moramo ići!

Hrvatska, vaterpolo (5)

Hrvatski vaterpolisti nisu se plasirali u finale Europskog prvenstva, nakon poraza od Španjolske s minimalnih 9:8 (0:1, 4:3, 2:2, 3:2).

Jedini dvostruki strijelac za Hrvatsku bio je Luka Bukić, po jedan gol dodali su Marko Macan, Luka Lončar, Maro Joković, Ante Vukičević, Andro Bušlje i Lovre Miloš, dok je Španjolsku predvodio vratar Daniel Lopez s 13 obrana.

“Moramo ići dalje, nemam što zamjeriti igračima. Na kraju je falilo i malo sreće. U sportu je to tako, njima je ušli, nama nije. U Tokio moramo ići, očekuju nas teške kvalifikacije u petom mjesecu. Trebamo dignuti glavu i odigrati zadnju utakmicu na turniru,” istaknuo je izbornik Ivica Tucak.

“Nažalost ponovila se ta Koreja, ponovno polufinale, ponovno Španjolci, ponovno njihova pobjeda. Mislim da smo odigrali kvalitetniju utakmicu nego li u Koreji. Ništa, pokušat ćemo se oporaviti i pokušati uzeti tu broncu,” poručio je iskreno je Marko Bijač koji je imao sedam obrana.

Barakude će za broncu igrati u nedjelju od 17.30 sati protiv Crne Gore, koja je u drugom polufinalu izgubila od domaćina Mađarske s 10:8.
Posljednji je put hrvatska reprezentacija igrala u završnici Europskog prvenstva još prije deset godina u Zagrebu, kada je jedini put osvojila zlato.

Hrvatska je dosad osvojila četiri medalje s europskih prvenstava, uz zlato 2010. ima srebra iz 1999. i 2003. te broncu s posljednjeg EP iz Barcelone 2018.

HRVATSKA: Bijač (7 obrana), Marcelić; Macan 1, Fatović, Lončar 1, Joković 1, Bukić 2, Vukičević 1, Bušlje 1, Miloš 1, Vrlić, Benić, Garcia

VATERPOLO VODENI SPORTOVI