Barakude sa Španjolcima za europsko finale: Bitni su želja, volja i srce!

Vaterpolo, Hrvatska

Hrvatska vaterpolska reprezetnacija u petak od 19 sati igra za mjesto u finalu Europskog prvenstva.

“Mi smo ovdje došli pokušati napraviti veliki rezultat. U ovom trenutku to znači zlato, jer znamo da samo zlato vodi u Tokio što je naš primarni cilj. Ako radimo analizu, iza nas je dobro odigran turnir, no možemo i moramo još bolje. Čeka nas teška utakmica protiv protivnika koji je izuzetno jak, međutim i mi smo jaki, tu nema dileme. Nastojat ćemo ostati prizemni i s vjerom u naše mogućnosti i sa željom da ostvarimo naš cilj,” najavio je izbornik reprezentacije Ivica Tucak te nastavio:

“Bitna je želja, volja, srce. Treba biti razuman u igri i koncentriran. Utakmica je preslika života. U njoj imate i padove i uspone i krize, sve ono što nosi tako jedan zahtjevan zadatak kao što je sportska utakmica. Ono što je bitno jest da ste u 32. minuti od protivnika bolji za jedan gol. To je naš cilj. Ponavljam, treba imati srca, želje, volje. Mi to imamo. Snagu imamo. Kvalitetu imamo. Poštujemo protivnika, ali iznad svega vjerujemo u svoje mogućnosti. Imamo vjeru u sebe, vjerujte da ćemo učiniti sve da pobijedimo, tu nema dileme. Ako protivnik bude bolji znat ćemo pružiti ruku i čestitati, kao i uvijek, ali sigurno ćemo učiniti sve s naše strane da tu utakmicu dobijemo.”

“Smatram da smo cijeli turnir na vrlo visokom nivou, kako u obrani tako i u napadu. No sutra će protiv Španjolske trebati biti još bolji. Španjolci su fantastična ekipa koja se jako dobro poznaje. Čak devedeset posto reprezentativaca igra u Barceloneti, što znači da su maksimalno uigrani, još s Perroneom na čelu. No kada utakmica započne u bazenu se više ne razmišlja o ničemu. Niti o Olimpijskim igrama. Niti o finalu. Niti onome što je bilo. Razmišlja se samo o Španjolskoj i njih 7 koji su trenutačno u bazenu,” dodao je naš sjajni vratar Marko Bijač.

Drugi polufinalni susret između Crne Gore i Španjolske igra se od 19 sati.

Utakmica za zlato igrat će se u nedjelju 26. siječnja u 19 sati, dok je utakmica za broncu 17.30.

“Želio bih čestitati izborniku, cijelom stožeru i naravno igračima na dosadašnjem tijeku turnira. U skupini je sve odrađeno odlično, sada vidimo koliko je jaka reprezentacija Crne Gore koja je također izborila plasman među 4 najbolje. Naša jučerašnja pobjeda protiv Grčke je za nas koji pratimo reprezentaciju ispala neočekivano laka, no moram to naglasiti, našom zaslugom. Igrači su od početka nametnuli visok ritam s čvrstom obranom i prije svega odličnim napadom čime su utakmicu od prve četvrtine držali pod kontrolom. Kao što znate hrvatski vaterpolo na svako natjecanje dolazi s istim ciljevima, a to je osvojiti medalju. Drugi je cilj zaigrati finale, a glavni cilj, kada smo u mogućnosti, uzeti zlato. Ovdje je to još značajnije, jer kao što vidimo, samo zlato donosi Tokio. Stoga ćemo napraviti što god možemo da budemo pravi i odemo do kraja. Međutim idemo korak po korak, prvo nas čekaju Španjolci. Oni su izuzetna momčad koja je izbacila reprezentaciju Srbije i odigrala fantastičnu utakmicu s Mađarima. No smatram da smo spremni odgovoriti i na takvog protivnika. Želim poželjeti sreću igračima, izborniku i stožeru,” poruka je za kraj Perice Bukića, legende hrvatskog vaterpola, izvršnoga direktor HVS-a.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI