Barakude ispustile europsku broncu: Nevjerojatno je da možemo imati ovakav pad

Hrvatska, vaterpolo

Hrvatski vaterpolisti ostali su bez bronce na Europskom prvenstvu u Budimpešti. Nakon nevjerojatnog preokreta slavila je Crna Gora s 10:9 (1:3. 2:4. 4:1, 3:1)

Barakude su dominirale većinu utakmice, u finišu vodile 8:5, ali je medalja na kraju izostala.

“Nevjerojatno da možemo imati ovakav pad u jednoj utakmici koju vodiš i gdje igraš sjajno. Nestvarno. Od samog početka je to bilo i postavljeno i sa željom. Nemam riječi u ovom trenutku. Sve funkcionira kao švicarski sat i tada počnemo poklanjati zicere, raditi nepotrebne prekršaje u napadu, isključenja… Treba mi malo vremena da proživim ovu utakmicu. Čestitke Crnoj Gori koji su očito željeli ovu pobjedu svim srcem, imali više odlučnosti, hrabrosti i snage,” rekao je izbornik Ivica Tucak.

Istaknuo se na vratima odličan Ivan Marcelić s 12 obrana, dok su po dva gola zapisali Joković, Vrlić i Fatović, a Lončar, Bukić i Vukičević po jedan.

“Na kraju smo osvojili najgore mjesto koje možeš uzeti, četvrto. Bili smo toliko blizu da ostvarimo naš cilj po koji smo došli, vizu za Tokio, a na kraju smo ostali toliko daleko. Nismo zadovoljni. Odlično smo otvorili utakmicu, igrali dobro, i onda pali, nismo imali koncentracije za kraj. Crna Gora je zasluženo osvojila medalju. Odlično su odigrali turnir i ja im čestitam od srca,” izjavio je kapetan reprezentacije Andro Bušlje.

“Dogodio se opet pad u drugom poluvremenu, naravno, razočarani smo što nismo uspjeli doći do medalje. Nadam se da će biti bolje,” dodao je Luka Bukić, dok je Loren Fatović zaključio: “Ne znam koji je razlog, Crnogorci su digli agresivnost, a mi smo ušli u nervozu i neki šutevi nam nisu išli. Od njihove agresivnosti mi smo prestali igrati.”

VATERPOLO VODENI SPORTOVI