Novi veliki bod Podravke Vegete protiv Siofoka: Hvala Koprivnica!

RK Podravka Vegeta - Siofok 3 (5)

Podravka Vegeta je u utakmici četvrtog kola EHF Kupa ugostila aktualne pobjednice ovog natjecanja, mađarski Siofok, a novi je dvoboj ponovno završio bez pobjednica, rezultatom 33:33, u sjajnoj atmosferi dvorane Fran Galović u Koprivnici.

Kod Podravka Vegete najučinkovitija je bila Tjaša Stanko sa sedam pogodaka dok su po šest upisale Dejana Milosavljević i Lamprini Tsakalou. Kod Siofoka je prednjačila Andrea Kobetić s 12 pogodaka. Vratarke Podravke upisale su deset obrana, a gostujuće osam.

Trener Zlatko Saračević je nakon utakmice naglasio: “Čestitam objema ekipama na pravoj borbi i dobroj utakmici. Isto kako smo mi stigli minus od pet pogodaka u Mađarskoj, tako su ga one stigle danas kod nas. U ovoj utakmici odlučivali su detalji. Sakupljamo bodove, idemo dalje te se koncentriramo na sljedeću utakmicu. Atmosfera u dvorani je danas bila fenomenalna. U vrijeme finala Europskog prvenstva mi imamo krcatu dvoranu koja navija za nas. Hvala, Koprivnica!

Tjaša Stanko se nadovezala: “Mislim da smo zadovoljni s bodom. Imali smo priliku uzeti oba boda, no mislim da smo i mi i Siofok zadovoljni s time kako je utakmica završila.”

Andrea Kobetić vratila se u Koprivnicu u suparničkom dresu: “Odigrali smo dvije u potpunosti izjednačene utakmice. Imamo malo problema s ozljedama u posljednje vrijeme. Igramo i u visokom ritmu, ali to nije opravdanje za ništa. Drago mi je da smo se uspjele vratiti iz rezultatskog minusa i da smo izdržale to kritično razdoblje.”

Nakon ove utakmice Siofok i Podravka Vegeta na vrhu i dalje imaju isti broj bodova u skupini B EHF Kupa, no Siofok ima bolju gol razliku.

Sljedećeg vikenda Podravka Vegeta gostuje kod Magure u Rumunjskoj, a Kopenhagen kod kuće dočekuje Siofok.

PODRAVKA VEGETA: Risović 8, Ećimović 2; Turk 1, Beganović 4, Karlovčan 1, Popović, Jandrašić, Milošević 3, Džono, Milosavljević 6, Mugoša 2, Franušić, Stanko 7, Gjorgjijevska, Tsakalou 6, Benko 3. Trener: Zlatko Saračević.

RUKOMET