Barakude u subotu na Kantridi sa Srbima za mjesto u finalu: Veliki meč dvije najbolje reprezentacije svijeta!

Hrvatski vaterpolski savez

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uipsala je i drugu pobjedu na završnici LEN Europa Cupa u Rijeci te će se u subotu boriti sa Srbijom za osvajanje prvog mjesta u skupini i plasman u finale ovog novog reprezentativnog natjecanja.

Barakude su s uvjerljivih 10:5 (3:1, 2:1, 4:3, 1:0) nadigrale Crnu Goru, koja se nije pokazala kao ravnopravan suparnik aktualnim svjetskim prvacima.

Maro Joković s četiri pogotka bio je najefikasniji, dva gola postigao je Ante Vukičević, a po jedan su dodali Loren Fatović, Ivan Buljubašić, Josip Vrlić i Xavi Garcia.

“Čeka nas veliki meč. Uvijek teška utakmica dvije najjače reprezentacije svijeta. Novi meč s njima, nova utakmica puna neizvjesnosti i vrhunskog vaterpola. Igramo kod kuće i svim srcem ćemo željeti pobijediti. Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo. Ja sam optimist i vjerujem u svoju momčad,” najavio je Tucak okršaj sa Srbima u 19 sati na bazenu Kantride.

Hrvatska: Bijač (4 obrane), Macan, Fatović 1, Lončar, Joković 4, Buljubašić 1, Vukičević 2, Bušlje, Marinić-Kragić, Vrlić 1, Šetka, Garcia 1, Marcelić. IZBORNIK: Ivica Tucak

VATERPOLO VODENI SPORTOVI