Borna ponovno bez rješenja za Kukuškina: Možda smo očekivali lakši put

Borna Ćorić, HTS, Mario Ćužić

Borna Ćorić i u trećem međusobnom susretu s Kazahstancem Kukuškinom upisao je i treći poraz. Nakon tri i pol sata borbe i osvajanja prvog seta sa 6:3 protivnik je pronašao način kako da okrene susret u svoju korist i sa 7:6(5), 6:4 i 6:2 stigne do slavlja te ukupni rezultat četvrtfinala Davis Cupa prije subotnje igre parova poravnat na 1:1.

“Malo sam pao fizički, malo mentalno, osjetio sam da ga više ne mogu probiti tako lagano, kao da je svaki put znao što ću odigrati. Bili su vrlo slični mečevi, uvijek se osjećam kao da on zna što ću igrati, kao da nemam rješenja. Bila su vrlo slična sva tri meča s njim.”

“Trebat će mi vremena da razmislim o svemu, ali ovako na prvu, on je bio stvarno bolji danas. Imao je jedan udarac više i ostavio me bez šanse. No što je tu je, idemo dalje. Ako budem morao igrati peti odlučujući meč bit ću spreman,” rekao je nakon poraza Ćorić.

Ocjenu prvog dana dao je izbornik Željko Krajan: “Dat ćemo si ‘dobar’. Nadali smo se vodstvu 2:0, Borna je s formom s kojom je došao iz Amerike bio favorit, ali idemo dalje. U svakom od tri preostala meča smo favoriti. Možda smo očekivali lakši put, sada to moramo produžiti na tri dana, ali i dalje smo favoriti“, rekao je Krajan, koji ne misli mijenjati najavljeni par Dodig – Mektić.

“Vjerojatnije je da će ostati nominacija. U posljednjih sedam, osam naših Davis Cupova dolazilo je do noćnih promjena, no vidjet ćemo još. Više šansi dajem Dodigu i Mektiću, koji su se dobro uigrali ovog tjedna.“

Podrška s tribina bila je dobra, a za subotu je želja da bude i bolja: “Bila je dobra podrška, a vjerujem da će u subotu biti još bolja. Parovi su možda i atraktivniji za gledanje, više se toga događa, k tome je subota, pa vjerujem da će dvorana biti još punija“, rekao je Krajan.

Pobjednik varaždinskog meča će u polufinalu Davis Cupa, u rujnu ove godine, igrati protiv boljeg iz dvoboja SAD – Belgija.

“Osjećam se fenomenalno, igrao sam meč na visokoj razini. Nije lako ući u meč protiv igrača kojeg ne poznaješ, pogotovo u Davis Cupu, ali sam odradio meč na vrhunskoj razini“, rekao je Marin Čilić nakon uvjerljive pobjede i dodao: “Jako su rijetki slučajevi u Davis Cupu da mečevi budu jednostrani, završe brzo. Bilo ih je nekoliko koji su ostali u sjećanju, ali je ovo bio jedan od takvih.”

O mogućnosti da dostigne Ivana Ljubičića rekao je: “To je lijep podatak i činjenica da sam jako puno dao za reprezentaciju, da sam godinama uz nju. Imali smo sjajnih rezultata kad su u ekipi bili Karlović, Ančić i Ljubičić, sada opet s nekom drugom postavom, i zbilja me to veseli, kao i to što možemo dogurati dosta daleko. To pokazuje koliko smo jaki u svijetu“, rekao je Čilić. (Foto: HTS, Mario Ćužić)

TENIS