Benković predstavljen u Leicesteru: Mislim kako je ovo dobar korak u mojoj karijeri

Benković, Leicester

U Leicesteru je predstavljen hrvatski U-21 reprezentativac Filip Benković, koji je u redove engleskog Premierligaša stigao iz zagrebačkog Dinama te je potpisao ugovor na pet godina.

“Dat ću cijelo svoje srce ovom klubu, navijačima. Nadam se kako ćemo imati dobrih rezultata ove sezone. Ambicije su velike, sviđa mi se Leicester i mislim kako je ovo jako dobar korak u mojoj karijeri. Baš sam sretan što sam ovdje,” rekao je Benković.

Dinamo bi mogao na temelju ovog transfera zaraditi i do 15 milijuna eura.

“Dogovorili smo sve detalje oko transfera Filipa Benkovića u Leicester City. Moram izraziti zadovoljstvo jer smo ispregovarali sjajne uvjete s ukupnom cifrom od 15 milijuna eura odštete (transfer i bonusi). Filip Benković je dijete Dinama s višegodišnjim stažom u prvoj momčadi i njegov odlazak je logičan slijed događaja. Uprava Dinama odgovorna je za budućnost kluba i ovaj potez je dio klupske strategije da zadrži ovu razinu uvjeta i poslovanja. Isto tako, odlazak u najbolju nogometnu ligu na svijetu iskorak je za Filipa, ali i potvrda ugleda koji Dinamo i njegova nogometna škola ima u svijetu,” rekao je predsjednik Uprave GNK Dinamo Igor Kodžoman pa nastavio:

“I ovim putem koristim priliku da u ime Uprave kluba, radne zajednice te igrača i stožera zahvalim Filipu na svemu što je dao Dinamu. Želim mu čestitati i poželjeti sreću i zadovoljstvo u nastavku karijere. Vrata našeg kluba uvijek će mu biti otvorena.”

Novi trener bit će mu iskusni Francuz Claude Puel: “Filip je uzbudljiv mladi igrač, koji ima veliki potencijal. Dao je velik doprinos Dinamu u posljednje tri sezone, a ima iskustva igranja europskih natjecanja. Pružit će nam velike mogućnosti i zaoštriti konkurenciju u ekipi. Oduševljeni smo što ga imamo u svojim redovima.” 

Leicester City sezonu otvara već u petak protiv Manchester Uniteda.

NOGOMET
Tagged with: ,