Benović nakon Osijeka ponovo u finalu: Idem se potruditi uzeti svoju prvu medalju u Svjetskom kupu!

Aurel Benović

Hrvatski reprezentativci izborili su dva finala na Svjetskom gimnastičkom kupu u Kopru. Aurel Benović tako će nastupiti u subotnjem finalu partera, a Tijana Tkalčec u finalu preskoka.

Mlada nada hrvatske gimnastike, 18-godišnji Aurel Benović, nakon uspješnog se vikenda u Osijeku, plasirao u svoje drugo finale u karijeri, i to drugo za redom. Benović je u kvalifikacijama partera osvojio odlično četvrto mjesto (14.000) te će nastupiti u subotnjem finalu svoje najjače discipline.

“Jako sam zadovoljan s odrađenom vježbom. Cilj mi je bio isti kao i u Osijeku – ući u finale, što sam i uspio sa svojom laganom varijantom vježbe, i to kao četvrti. Presretan sam jer vidim kako mi ulazak u finala sada zapravo postaje rutina. U subotu ću raditi vježbu početne ocjene 6.1 i idem se potruditi uzeti svoju prvu medalju u Svjetskom kupu,” poručio je Aurel.

Njemu će se u subotnjim finalima pridružiti naša ponajbolja gimnastičarka Tijana Tkalčec. U kvalifikacijama preskoka zaradila je ocjenu 13.500 te je kvalifikacije završila kao sedma.

“Zadovoljna sam izvedbom skokova u ovim kvalifikacijama, a osobito ocjenama koje sam dobila. Konkurencija je iznimno jaka, tako da je sam ulazak u finale već veliki uspjeh za mene. U finalu ću ponovno skakati novi skok, kako bih s njim stekla što više iskustva na natjecanjima, jer jedno je kad to izvodite kod kuće na treningu, a sasvim drugo je kad dođete na natjecanje. Nadam se kako ću ga kroz Svjetski kup uspjeti usavršiti,” zadovoljno je istaknula.

U kvalifikacijama preskoka nastupila je još jedna hrvatska gimnastičarka – Ema Kajić, koja je završila na desetom mjestu (13.000). U konkurenciji konja s hvataljkama nastupila su dvojica gimnastičara – Jakov Vlahek i Renato Prpić. Vlahek je zauzeo 13. mjesto (12.550), a Prpić je bio 24. (11.550).

U petak će u kvalifikacijama Svjetskog kupa u Kopru nastupiti još dvije hrvatske gimnastičarke, Petra Furač i Korina Brnada, obje na gredi.

OSTALI SPORTOVI