Beta Dumančić: Spremne smo na Europskom prvenstvu pokazati što smo radile cijelo ljeto

Beta Dumančić

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija stigla je u Budimpeštu gdje u petak otvaraju Europsko prvenstvo protiv Azerbajdžana.

Izbornik Daniele Santarelli otkrio je svoje očekivanja…

“U početku smo krenuli s malim poteškoćama, no praksom i vježbom djevojke i cijeli tim se znatno poboljšao i jako sam sretan s rezultatom prvoga dijela ljeta. Igrom na Zlatnoj ligi uspjeli smo ostvariti vrlo visoke i iznimno dobre rezultate i to iskustvo bilo je neophodno za cijeli tim. Nakon kratkog odmora u srpnju počeli smo sa sitnim promjenama i uhodanim igračicama.”

Hrvatska se nalazi u skupini C zajedno s Azerbajdžanom protiv kojega igrajmo u petak u 15 sati, dvoboj s Estonijom na rasporedu je u subotu, s Nizozemskom u ponedjeljak, Rumunjskom u utorak i domaćinom Mađarskom iduće srijede 28. kolovoza. Četiri prvoplasirane ekipe izborit će osminu finala.

“Upravo sam završili Gloria Cup, na kojem smo odigrali tri važna meča i to nam je bila izvrsna priprema za ono što nas očekuje. Prvi meč koji nas očekuje na Europskom prvenstvu u Budimpešti je protiv Azerbajdžanki koji zasigurno neće biti lagan jer je ekipa dosta jaka i moramo pokazati našu najbolju igru što i nije loše jer ako odigramo prvu tešku utakmicu osjetit ćemo jačinu i nivo ovog natjecanja što je bitno za kasnije utakmice. Iako će svaki meč biti težak, nadamo se našoj najboljoj igri i rezultatu.”

Zbog ozljede otpala je Ema Strunjak…

“Zadovoljne smo pokazanim na prijateljskim utakmicama, no, vidjele smo da postoje još neke stvari koje možemo unaprijediti na čemu smo i radile ovih zadnjih par dana u Turskoj kako bismo se što bolje uspjele pripremiti za Azerbajdžan. Proučavale smo njihovu igru, imamo taktiku i znamo kako se trebamo postaviti prema njima te smo spremne pokazati što smo radile cijelo ljeto,” istaknula je reprezentativka Beta Dumančić.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Summer 2019 ☀️ #dayoff #post #cro

Objavu dijeli Beta Dumancic (@ateb)

“Nakon pozitivnog turnira u Turskoj pokazale da možemo igrati sa Srbijom i Turskom što nam je diglo samopouzdanje prije samog Europskog prvenstva. Odličan pripremni turnir uoči Europskog prvenstva gdje smo uvidjeli na kojima segmentima igre moramo dodatno poraditi. U petak nas očekuje prva utakmica protiv Azerbajdžana koji su uz Nizozemsku najjači u grupi. Mlada smo grupa i moramo se koncentrirati na nas i našu igru i pokazati sve na čemu smo radili ovo ljeto. Cilj nam je kvalificirati se u Ankaru. Atmosfera je odlična i jedva čekamo da krenu utakmice,” zaključila je kapetanica Samanta Fabris.

OSTALI SPORTOVI