BHC Zagreb ‘pokorio’ Zaprešić Open

BHC Zagreb

Muška i ženska ekipa BHC Zagreba pobjednici su ovogodišnjeg Zaprešić Opena. Drugi turnir Prvenstva Hrvatske održan je na pjeskaškim terenima jezera Zajarki. Ekipa BHC Zagreba bila je bolje u finalu od BHC Harene s rezultatom 2:0 u setovima (16:24, 18:24). Pobjedu u ženskom finalu odnijele su pjeskašice BHC Zagreba protiv ekipe BHC Dubrava s rezultatom 2:1 u setovima (16:19, 19:18, 11:10).

”Upravo smo osvojile prvo mjesto Zaprešić Open-a. Jako smo sretne i zadovoljne, prvi set smo malo loše igrale, ali izvukle smo se i naravno u drugom setu i na kraju u u shootout-u, smo dobile. Bilo je napeto, produžeci, ali mislim da smo zasluženo osvojile prvo mjesto. Čast je uvijek igrati s Dubravom. Što se tiče turnira, atmosfera u Zaprešiću je odlična, organizatorima svaka čast i sve pohvale. U ime ekipe stvarno svi smo zadovoljni”, riječi su Barbare Sušec iz pobjedničke ekipe BHC Zagreb.

Utakmicu za treće mjesto odigrale su ekipe BHC Harena i Chemo profili. Pobjeda u utakmici pripala je pjeskašicama BHC Harene rezultatom 2:0 u setovima (18:6, 16:4).

U muškoj dijelu turnira, nastupilo je ukupno devet ekipa, a prvo mjesto pripalo je također BHC Zagrebu. ”Evo skupili smo se tu na Prvenstvu Hrvatske. Odigrali smo 5 ili 6 utakmica, nešto klupskih, nešto reprezentativnih. Ponovno smo pokazali kvalitetu BHC Zagreba. Nismo izgubili set na turniru. Ekipe su pružale dobar otpor. To su dosta mladi igrači, vjerujem da će puno napredovati i veselimo se idućem turniru koji je u Zagrebu za dva tjedna i nadamo se da će se skupit puno više ekipa”, izjavio je pjeskaš Lucian Bura.

Utakmicu za treće mjesto u muškom dijelu turnira, odigrali su BHC Dubrava i hrvatska reprezentacija 2004. godišta, a pobjeda 2:1 u setovima (21:12, 17:24, 10:6), otišla je na stranu hrvatske reprezentacije.

Vikend u Zaprešiću bio je pun akcija i atrakcija na terenu i izvan njega, posjetitelji su tri dana uživali u vrhunskom rukometu na pijesku i mnoštvu zabavnog sadržaja. Prvenstvo Hrvatske nastavlja se 17. i 18. lipnja na pjeskaškim terenima jezera Jarun u Zagrebu.

RUKOMET
Tagged with: ,