WTA Makarska Open by Valamar: Najbolje tek dolazi!

Lukas, Wta Makarska

Sjajan teniski tjedan, najbolja kombinacija sporta i zabave, odlična organizacija, jedinstvena atmosfera – tako bi se mogao opisati prvi WTA turnir u Makarskoj, šesti u organizaciji Feliksa Lukasa i njegovog tima.

“Najbolje tek dolazi,” poručio je Lukas!

Njemica Jule Niemeier pobjednica je turnira, ona je u finalu sa 7:5 i 6:1 pobijedila Talijanku Elisabettu Cocciaretto.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli WTA Makarska Open (@makarskaopen)

Prvi je set Njemica dobila 7:5. Bolje je krenula u meč, no onda je počela dosta čistih lopti izbacivati vani i Cocciaretto se vratila, bilo je 5:5… Ipak u samoj završnici seta Niemeier je opet pogodila par važnih lopti i dobila prvu dionicu meča sa 7:5. U drugom setu je to bila jednosmjerna ulica. Niemeier je bila za klasu bolja, njezine lopte teže, brže…

Cocciaretto nije uspijevala pronaći nikakav odgovor na napade njemačke tenisačice koja je zasluženo osvojila ovaj prvi makarski WTA Open by Valamar turnir.

Tomislav Družak, posebni izaslanik predsjednika Vlade i makarski gradonačelnik Zoran Paunović dodijelili su pehare tenisačicama..

“Hvala svima što ste podržali igračice. Bilo im je lijepo vidjeti strastvene navijače na tribinama. Hvala i svima koji su podržali turnir“, naglasio je direktor turnira Feliks Lukas.

“Čestitam Jule na velikom tjednu i želim joj sve najbolje u karijeri. Ovo je jedan od najboljih turnira na kojima sam igrala. Meni je ovdje kao doma jer sam s druge strane Jadrana“, poručila je Talijanka Elisabetta Cocciaretto.

“Žao mi je što sam zaustavila Elisabettin niz. Uživala sam ovdje, jedan od najljepših turnira na kojima sam bila. Odlično sam se zabavila i na zabavi za igračice“, istaknula je pobjednica Jule Niemeier.

Bio je ovo doista lijep teniski tjedan! Dobra uvertira za početak, za prvo izdanje u Makarskoj. Svi najavljuju kako će dogodine biti bolje, više, jače. Možda je najbolje završiti omiljenom izjavom direktora Feliksa Lukasa – najbolje tek dolazi!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Lorena Šipić (@lorenasipic11)

(Foto: Kevin Clément)

TENIS