Bijač: Nema straha od podbačaja; Benić: Kreće ono za što smo se spremali cijelo ljeto

Hrvoje Benić

U utorak u 8.30 sati po hrvatskom vremenu Barakude kreću u dvoboj četvrtfinala s Njemačkom. Odlučujuća je to utakmica za ulazak u borbu za medalje, na putu prema obrani naslova svjetskih prvaka!

“Napokon smo dočekali ono najzanimljivije i najvažnije, ono za što smo se pripremali cijelo ljeto. Više nemamo pravo na pogrešku. Mislim da smo pripremu utakmice kao i dosadašnji dio turnira odradili na vrhunskom nivou, tako da nema straha od loše igre i podbačaja. Ukoliko se budemo držali onoga što smo trenirali, vjerujem da rezultat neće izostati,” rekao je Marko Bijač, vratar Hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija je upravo s Nijemcima održala pripreme u Šibeniku uoči odlaska u Južnu Koreju.

“Tada još niti mi niti oni nismo bili još na ovom sadašnjem nivou, njima je falilo nekoliko igrača, nije bilo niti većeg uloga. Sada je jedna sasvim drugačija situacija i utakmica u kojoj oboje krećemo s 0:0. Nijemci su do sada na turniru pokazali da imaju kvalitetu igrati s najboljim ekipama. No vjerujem u nas i našu kvalitetu. Ipak, sigurno nisu bezopasni. A ulog je ogroman. Četvrtfinale je možda i najteža utakmica na turniru. Vodi te ili u borbu za medalje, ili ono što nitko ne voli igrati – od 5. do 8. mjesta. No prošli smo već puno takvih utakmica i vjerujem da smo spremni, nema straha. Moramo pružiti ono što smo do sada pružali i vjerujem da tada rezultat neće izostat,” zaključio je Bijač.

“Sad kreće ono za što smo se spremali cijelo ljeto,” najavio je između ostalog reprezentativac Hrvoje Benić.

U preostala tri četvrtfinala igrat će Srbija sa Španjolskom, Mađari uskaču u bazen protiv Australije dok Talijane očekuju Grci.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI