Litavski ‘kapitalac’ pojačao Vukove: Znam za Cibonu još od vremena Dražena Petrovića

Dražen Petrović, tenisice

Redove aktualnog prvaka hrvatske u košarci, zagrebačke Cibone, pojačao je litavski internacionalac Donatas Sabeckis, razigravač, koji može igrati i na poziciji ‘dvojke’.

”Znam za Cibonu još od vremena Dražena Petrovića. Bio sam i u Zagrebu i zaista je lijep grad. Nadam se da ću kao igrač pomoći svojoj ekipi da osvoji hrvatsko prvenstvo i da dođemo do Final Foura ABA lige, a samim time i da ćemo dobrim igrama privući navijače i puniti dvoranu. Nadam se također da ću pomoći svakom svom suigraču da pokaže svoje najbolje strane. Kao razigravač bi volio uključiti sve igrače, da razvijemo svoj stil i tako jačamo kemiju u momčadi. Čuo sam samo dobre stvari o Ciboni i uzbuđen sam što ću biti dio ovog kluba,” rekao je na predstavljanju 26-godišnjak.

Prošlu je sezonu započeo u Žalgirisu, za kojeg je igrao Euroligu i Litavsku Prvu ligu, u kojoj je bio prvi asistent lige za 2017. i 2018. godinu. Iz Žalgirisa je otišao na posudbu u bundesligaški Ludwigsburg.

”Vjerujemo da smo doveli ”kapitalca”. Donatas je igrač euroligaškog potencijala. Presudno je bilo to što ima prepoznatljivost litavskih igrača- igru u oba smjera i zna igrati organiziranu, pravu europsku košarku. Još smo u pregovorima s dosta igrača i na putu smo da složimo momčad do početka priprema,” dodao je direktor Cibone Domagoj Čavlović.

KOŠARKA
Tagged with: ,