Bišćan odabrao kandidate za kvalifikacijske utakmice s Litvom i Češkom: Dečki su ozbiljni, motivirani i koncentrirani

Bišćan

Izbornik U-21 hrvatske nogometne reprezentacije Igor Bišćan objavio je popis igrača pozvanih za kvalifikacijske utakmice protiv Litve i Češke.

Mlada selekcija pod Bišćanovim vodstvom okupit će se 11. studenog u Velikoj Gorici te će početkom tjedna otputovati na gostujuću kvalifikacijsku utakmicu u Litvi. Susret s mladim Litavcima na rasporedu je 14. studenog u 18:30 sati.

Drugu kvalifikacijsku utakmicu u studenom mladi će Vatreni odigrati u Velikoj Gorici 18. studenog protiv Češke.

Litva na papiru djeluje kao jednostavan i lak suparnik, no siguran sam da to neće biti, kako nama, tako i ostalim pretendentima na plasman na Europskom prvenstvo. Uvjeren sam da neće svi uzeti puni plijen u Litvi, gdje se igra na umjetnoj travi. Limitirani su kvalitetom, no to uspješno kompenziraju čvrstinom i kompaktnošću, što su dokazali i remijem u Škotskoj. Imaju nekolicinu igrača iz domaće lige, nekolicinu iz inozemstva i bodovi iz Litve vrijedit će mnogo. S Češkom ćemo se boriti za najviše pozicije, igrači im igraju u odličnim klubovima, no ključno je da budemo zdravi i prvo napravimo dobar posao u Litvi,” analizirao je izbornik protivnike, piše hns-cff.hr.

“Poznavao sam dobro naše igrače i prije preuzimanja izborničke funkcije, a sada nakon prvog tjedna imam i dodatne informacije, najviše o njima osobno. Dojmovi su pozitivni, dečki su bili ozbiljni, motivirani i koncentrirani, što se vidjelo na našim igrama. Potvrdili su da imaju neospornu kvalitetu, a to je najvažnije. Želimo nastaviti pokazivati što možemo, igrati dobar nogomet i pobjeđivati,” istaknuo je Bišćan pa dodao za kraj:

“Nije jednako trenirati reprezentaciju i klub, ovo je teže jer nema treninga na dnevnoj bazi. Međutim, pogrešno bi bilo opterećivati se time i stvarati pritisak uigranosti kada je nemoguće nešto utrenirati u dva ili tri dana okupljanja. Ipak, to su talentirani igrači, razumiju logiku igre, igraju na visokoj razini u klubovima koji uglavnom pobjeđuju. Treba im dati smjernice, pripremiti pojedinačna opterećenja, upoznati ih sa suparnicima te dočekati utakmice u optimalnom stanju.”

Bišćan je za dvije kvalifikacijske utakmice pozvao je 24 igrača, a pretpozivi su upućeni još trojici igrača.

Vratari: Adrian Šemper, Ivan Nevistić, Dominik Kotarski

Braniči: Borna Sosa, Domagoj Bradarić, Branimir Kalaica, Vinko Soldo, Boško Šutalo, David Čolina, Marin Šverko, Bruno Bogojević

Veznjaci: Luka Ivanušec, Nikola Moro, Lovro Majer, Kristijan Bistrović, Ivan Lepinjica, Darko Nejašmić, Mihael Žaper, Neven Đurasek

Napadači: Mario Ćuže, Antonio Marin, Ivan Dolček, Ivan Posavec

Pretpozivi: Roko Baturina, Franko Kovačević, Petar Musa

NOGOMET