Bišćan razočaran partijom u Škotskoj: Nedopustive greške u ponašanju i disciplini koštale su nas dva boda

Škotska

Mlada hrvatska U-21 reprezentacija propustila je veliku priliku na gostovanju u Škotskoj te je sada jako daleko od plasmana na Europsko prvenstvo.

Izabranici Igora Bišćana na poluvremenu su imali dva gola prednosti, zabili su Moro i Bistrović, ali je na kraju završilo 2:2.

Vjerojatno je ključno bilo isključenje Borne Sose početkom nastavka, kad je domaćin stekao brojčanu prednost.

Škotska je u 72. minuti također ostala s desetoricom, kada je isključen Gilmour, no do kraja utakmice niti jedna momčad nije pronašla put do pobjedonosnog pogotka.

Uz preostalu utakmicu Hrvatske, 17. studenoga u Puli protiv Litve, u Skupini 4 još će biti odigrane utakmice Litva – San Marino (13. studenoga), Grčka – Češka (13. studenoga) i Grčka – Škotska (17. studenoga). Hrvatskoj za prvo mjesto treba pobjeda, uz dva povoljna raspleta iz Grčke.

“Nažalost, izgubili smo bodove u utakmici u kojoj smo imali sve pod svojom kontrolom. Vodili smo dva razlike na poluvremenu, limitirali Škotsku na praktično niti jedan pokušaj prema našim vratima”, prokomentirao je izbornik Igor Bišćan.

“U drugom poluvremenu dogodila nam se greška koja se uvijek može dogoditi, no poslije te greške reagiramo nedopustivo loše. Taj je crveni karton potpuno promijenio utakmicu, od tog smo se trenutka spašavali, posebno nakon drugog pogotka, strepili smo čak i za taj jedan bod”, nastavio je.

“Njihov nam je crveni karton pomogao da nakon svega uzmemo barem bod, s kojim nismo zadovoljni. Sasvim suprotno, jako smo razočarani jer smo u prvom dijelu pokazali da smo puno bolja momčad. Nedopustive greške u ponašanju i disciplini koštale su nas dva boda”, zaključio je Bišćan, piše hns-cff.hr.

Kvalifikacije za EP U-21, Skupina 4:
1. Škotska 18 (9)
2. Češka 18 (9)
3. Hrvatska 17 (9)
4. Grčka 13 (8)
5. Litva 7 (8)
6. San Marino 0 (9)

NOGOMET