Dalić: Vidio sam neke stvari koje sam želio vidjeti; Budimir: Svjestan sam da moj gol ne bi bio priznat da je korišten VAR

Hrvattska, Budimir, tff

Hrvatska i Turska odigrale su u Istanbulu neriješenih 3:3, pri čemu su se u strijelce na hrvatskoj strani upisali Budimir, Pašalić i Brekalo.

“Bila je to zaista prijateljska utakmica, sa šest pogodaka, i mogu biti zadovoljan jer sam vidio neke stvari koje sam želio vidjeti, no mogu biti i nezadovoljan jer smo olako primili tri pogotka. To me zabrinjava, to nije bilo dobro – naš je obrambeni dio bio slab. To se ne smije dogoditi”, poručio je izbornik Zlatko Dalić po završetku dvoboja.

Hrvatsku u subotu čeka gostovanje kod Švedske, a nacionalnoj će se selekciji tamo priključiti Dinamov dvojac Dominik Livaković i Bruno Petković, koji su dobili negativne nalaze prigodom testiranja na koronavirus.

“Bude li s Livakovićem sve dobro na preostala dva treninga do Švedske, bit će na hrvatskim vratima. Očekujem da će biti zdrav”, istaknuo je Dalić, piše hns-cff.hr.

Ante Budimir zauvijek će pamtiti prijateljsku utakmicu s Turskom, stasiti napadač Vatrenih u trećem je nastupu postigao prvijenac u reprezentativnom dresu.

“Naravno da me prvi gol za reprezentaciju čini posebno radosnim, posebno kada nam je donio neriješen rezultat. Pregledavao sam snimku, svjestan sam da gol ne bi bio priznat da je korišten VAR, ali događa se… Ja ću u svakom slučaju ovaj gol posebno pamtiti.”, kaže Ante Budimir, koji je u nastavku akcije reagirao manirom klasnog napadača i lobom svladao turskog vratara.

“Išao sam u pritisak, bio sam jako blizu protivničkog stopera, on je zamahnuo nogom, a ja sam se instinktivno okrenuo i krenuo tijelom naprijed. Lopta je bila ispred mene i krenuo sam završiti akciju, jedino me to interesiralo.”.

Prijateljski karakter utakmice nudio je hrvatskom izborniku Zlatku Daliću priliku da na djelu vidi debitante i igrače koji su manje igrali za reprezentaciju. U tom kontekstu susret s Turskom itekako je poslužio svrsi.

“Ovo je bio dobar test, bili smo bolja momčad, uz malo koncentracije, odlučnosti i konkretnosti mogli smo i pobijediti, odnosno spriječiti neke protivničke golove, ali, što je, tu je, idemo dalje.”.

Budimir je debitantski nastup i prvijenac među Vatrenima dočekao u 29. godini.

“Svjestan sam da nemam puno vremena, a i nemam baš malo godina. Moje prve reprezentativne utakmice nisam odigrao s dvadeset, nego s 29 godina. U skladu tim očito i ide moja reprezentativna priča. Moram biti brz, konkurencija je jaka, nastojim iskoristiti svaku minutu. Znam da dajem maksimum i s te strane sam miran.”.

Hrvatsku očekuju završni nastupi u Ligi nacija, od kojih je dvoboj sa Švedskom ključan u kontekstu ostanka u elitnoj skupini.

“Želimo zadržati našu poziciju u elitnoj skupini, igramo s izravnim konkurentima i to je to. Nadam se da ćemo iz utakmice s Turskom

Hrvatska: Sluga, Melnjak, Pongračić (61′ Ćaleta-Car), Vida (46′ Uremović), Juranović, Badelj (60′ Bašić), Rog, Oršić, Pašalić (77′ Modrić), Brekalo (60′ Perišić), Budimir (66′ Čolak). Izbornik: Z. Dalić.

NOGOMET