Bjelica želi novu duplu krunu: Pritisak u Dinamu uvijek postoji, a ovi moji momci se mogu nositi sa svakim pritiskom

Kup, Rabuzinovo sunce

U srijedu se u PUli na stadionu Aldo Drosina od 18 sati igra finale Hrvatskog nogometnog kupa.

Za trofej se bore prvak Dinamo i trenutno drugoplasirana ekipa HT Prve lige, Rijeka.

“Jako se radujemo utakmici i jedva čekamo da počne. Spremni smo, a osim Muse cijela je momčad na raspolaganju. Želimo kao i svaki put do sada dati sve od sebe i pobijediti. Imamo protivnika koji je ove godine pokazao da je uz Dinamo najbolja ekipa u Hrvatskoj, a to se vidjelo i u našim međusobnim utakmicama – bile su dosta izjednačene i detalji su odlučivali. Poštujemo ih maksimalno, ali vjerujemo da ćemo biti bolji u finalu i osvojiti Kup,” najavio je trener branitelja naslova Nenad Bjelica.

Nada se velikoj podršci navijača s tribina: “Želimo ponoviti utakmicu kao prije desetak dana, dominirati i stvarati šanse. Vjerujem da ćemo ugroziti vratara Slugu još više, ali biti i efikasni, to nam je nedostajalo pred golom zadnji put. Njihov golman bio je igrač utakmice u sva tri susreta kada nismo slavili. Vjerujem da ćemo biti bolji od njega i od cijele Rijeke. Treba nam koncentracija od prve do zadnje minute. Moja ekipa je cijele sezone imala toliko izazova, važnih ispita, povijesnih utakmica… Pred nama su bili krizni jesenski mjeseci, pa izazovi na proljeće, zadatak da osiguramo naslov prvaka, pa Europa. Pokušavamo uvijek sve izazove riješiti na najbolji mogući način i to nam je do sada uspijevalo. Vjerujem da ćemo svladati Rijeku, nadam se uz veliku potporu naših navijača. Nadam se da ćemo doći do toliko željenog Kupa.”

Velika je žalja osvajanje duple krune: “Prihvaćamo svaku utakmicu kao favoriti, nemamo problem s tim. Dinamo ima najveću kvalitetu u Hrvatskoj. Kad igraš u Dinamu, moraš se znati nositi s tim. Imamo titulu, želimo duplu krunu, a momčad je jako gladna i motivirana za tim uspjehom. Sjajna je atmosfera u ekipi i imamo sve preduvjete za dobar rezultat. Pritisak u Dinamu uvijek postoji, a ovi momci se mogu nositi sa svakim pritiskom,” zaključio je Bjelica.

NOGOMET