Cedevita i Cibona u šestom uzastopnom finalu: Moramo odigrati čvrsto, sve ovisi o nama

KK Cibona

U srijedu u 20.30 sati u Draženovom domu počinje finalna serija doigravanja za naslov prvaka Hrvatske. Cibona je dočekala da Cedevitu, koja je u odlučujućoj utakmic poluzavršnice, tricom Jacoba Pullena praktički s istekom vremena, stigla do slavlja na Višnjiku kod Zadra.

“Nema se tu previše što pričati. Poznaju oni nas, poznajemo mi njih. Sigurno da će jedna i druga ekipa biti motivirane, s obzirom da će pobjednik ove serije biti prvak Hrvatske. Nakon što smo tako završili zadnju seriju, sigurno da je momčad na jednoj dobroj menatlnoj razini i željno očekuje utakmice. Mislim da ćemo energetski biti dobri, očekujem isto tako dobru i kvalitetnu Cibonu i, kao što uvijek govorim, nadam se dobroj utakmici i da ćemo mi naći put do pobjede”, izjavio je uoči početka finala trener Cedevite Slaven Rimac pa naglasio:

“S obzirom na manjak igrača u vanjskoj liniji Zadrani su igrali na jedan atipičan način. Kad čovjek nema previše vremena za spremiti se, nekad to nije lako ispratiti. Ono što je za nas jedino bilo bitno je da smo prošli dalje i to je to. Cibona igra skroz na drugi način. Njihova igra puno ovisi o njihovim razigravačima, a unutarnja igra ide kroz Bundovića i Ljubičića. Cibona je kvalitetna ekipa. Dobro je poznajemo. Moramo, prije svega, defenzivno biti jako dobri da ih neutraliziramo i mislim da će onda utakmica ići onako kako mi priželjkujemo.”

Cibona je imala više vremena za pripremu finala i sigurno priprema neko iznenađenje…

“Mogu iznenaditi, s obzirom da su imali malo duže vremena za spremiti se. Doduše, nisu znali koja će ih ekipa dočekati u finalu. Sigurno da je bilo vremena za nešto spremiti. Međutim, opet iz nekog vlastitog iskustva, kraj je sezone i stavljanje novih stvari je dosta riskantno. Ekipa više tu nema ni fokus, koncentraciju i motiv za nove stvari. Uvijek je ono ‘ ma daj pusti me da igramo što smo igrali dosad’. To je na svim razinama, ono što sam ja vidio, uvijek bila neka glavna priča, tako da je jako teško, po meni, izmisliti nešto novo. No, kažem, mi ćemo biti spremni odgovoriti na sve što se dešava na utakmici.”

Ovo će biti šesta sezona zaredom u kojoj u finalu domaćeg prvenstva igraju Cedevita i Cibona. S tim da je u prošlih pet sezona slavila Cedevita.

“Zadnjih par godinama sve je u duelima Cibona – Cedevita i nadam se da će završiti kao i prijašnjih godina”, dodao je Rimac.

Junak Cedevite Jacob Pullen spreman je za nove izazove: “To je finale i moramo izaći na teren i igrati čvrsto. Sve ovisi o nama. Moramo odraditi stvari koje bismo trebali u obrani i u napadu i onda bi trebali doći do naslova. Svaka utakmica ovisi o tome kako igramo. Svaka serija je teška i nitko ne odustaje. Protiv Zadra smo mi smo imali vodstvo 2-0, potom su Zadrani pobijedili dvije utakmice, a onda smo mi došli do pobjede u zadnjoj utakmici. Teško je, no na to ste pristali kad ste ušli u doigravanje.”

“Uzbuđeni smo zbog finala. Imamo još jednu seriju da dođemo do trofeja, a trofeji sve vesele”, zaključio je Pullen.

KOŠARKA