Bliži se HEP Adria Cup: Odličan je osjećaj biti ponovno u reprezentaciji, to je najveća čast

Svagelj

Bliži se premijerno ovogodišnje okupljanje hrvatske socca malonogometne reprezentacije, pod palicom novog izbornika Željka Ostrmana. Bit će to ujedno i priprema za nadolazeći HEP Adria Cup, međunarodni turnir koji će se 29. i 30. kolovoza održati u Zagrebu, uz sudjelovanje Slovenije, Mađarske, Luksemburga i domaćina Hrvatske.

Na širem popisu nalazi se 30 vrhunskih malonogometaša iz cijele Lijepe naše, koji se bore za mjesto u ekipi za HEP Adria Cup.

Jedan od igrača koji je na tom popisu jest i Marko Švagelj, Križevčanin koji je povratnik u redove reprezentacije, budući da je Hrvatsku već imao priliku predstavljati na premijernom Socca SP u malom nogometu u Portugalu 2018. godine.

”Odličan je osjećaj biti ponovno pozvan u reprezentaciju. Mislim da je to najveća čast koja se može dogoditi. Svjetsko Prvenstvo u Lisabonu je bilo jedno predivno iskustvo. Konkurencija je bila odlična. Mi smo dogurali do osmine finala gdje smo nesretno ispali od viceprvaka Poljske. U skupini smo pobijedili Njemačku, kasnije svjetske prvake, ali svakako smo mogli dogurati koju stepenicu više. Da smo tada prošli Poljake, uvjeren sam da bi stigli do samog finala”, opisao je Marko Švagelj svoj doživljaj sa Socca Svjetskog prvenstva prije dvije godine.

Osim što je Hrvatsku tada predstavljao u Portugalu, ovaj 25-godišnjak iz Križevaca iste je godine zaigrao i na malonogometnoj Ligi prvaka u Poreču.

”Tamo smo imali isto jednu jako dobru ekipu sačinjenu od odličnih malonogometaša. Kobni su za nas opet bili socca penali u osmini finala, kada smo nesretno ispali nakon šeste serije raspucavanja”, kazao je Švagelj.

I dok su neki već osjetili uzavrelu atmosferu sa Svjetskog prvenstva, priliku da brani boje Hrvatske po prvi put dobio je stasiti Slavonac Danijel Jaman.

Iako se Jaman prvi put pojavljuje na popisu reprezentativaca, ovaj adut iz Vinkovaca itekako je iskusio igranje maloga nogometa pod okriljem International Socca Federationa. Lani je s ekipom Auto servis Crnaić Vinkovci osvojio drugo mjesto na završnici Socca Prvenstva Hrvatske u malom nogometu te time izborio nastup na Ligi prvaka u Mariboru. Ove godine na završnicu je stigao s momčadi Restoran Nada Vukovar, a osvojio je četvrto mjesto.

”Reprezentacija u svakom sportašu budi nešto više. To je nešto posebno. Zahvalan sam izborniku Ostrmanu što me pozvao na širi popis za predstojeći HEP Adria Cup. Nadam se da ću svojom igrom opravdati taj poziv”, rekao je Jaman te dodao:

”Na izborniku će biti težak zadatak jer će imati 30 igrača od kojih će svaki htjeti dati sve od sebe da izbori svoje mjesto na predstojećem turniru, kao i na popisu za Interkontinentalni kup u Moldaviji. Na nama je sada da se svi dokažemo.”

Na HEP Adria Cupu, kako je i najavljeno, trebale bi sudjelovati četiri reprezentacije: Luksemburg, Slovenija, Mađarska i Hrvatska. Budući da je stanje uzrokovano globalnom pandemijom koronavirusa u svijetu, ali i u Hrvatskoj nažalost svakim danom sve gore, vodeći ljudi malonogometnog saveza Socca Hrvatska, baš kao i svi igrači nadaju se da neće doći do novih zabrana i restrikcija.

”Nadam se da će epidemiološka situacija ipak biti bolja i da će se Adria Cup održati kako je i planirano. Bit će svakako čudno igrati bez publike. Na to nismo navikli, ali jednostavno se na to zbog trenutne situacije u svijetu, moramo priviknuti”, zaključio je novi-stari reprezentativac Švagelj.

(Foto: Vedran Tolić)

NOGOMET