Iz Lokomotive u Atletico Madrid – i obrnuto

Ivo Grbić (1)

Dosadašnji vratar zagrebačke Lokomotive i novi hrvatski reprezentativac, Ivo Grbić, karijeru će nastaviti u redovima Atletico Madrida.

Lokomotiva i Atletico Madrid dogovorili su transfer vratara Ive Grbića, koji u španjolsku prijestolnicu odlazi s ugovorom do ljeta 2024. godine.

Grbić je karijeru započeo u Hajduku, da bi 2018. godine preselio u redove Lokomotive, s kojom je nedavno osvojio drugo mjesto u hrvatskom prvenstvu te tako izborio plasman u kvalifikacije Lige prvaka, kao i zaigrao u finalu Hrvatskog kupa.

Ivo Grbić (3)

Redovito je nastupao za mlađe kategorije hrvatske reprezentacije, a prije nekoliko ga je dana izbornik Vatrenih Zlatko Dalić pozvao u seniorski kadar za nadolazeće utakmice Lige nacija protiv europskih i svjetskih prvaka, Portugala i Francuske.

Ivo Grbić (2)

Još su dvojica hrvatskih nogometaša članovi Atletico Madrida – Šime Vrsaljko te napadač Nikola Kalinić, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Romi.

Dogovoren je transfer i u suprotnom smjeru, vratar Alexandre Dos Santos Ferreira novi je igrač Lokomotive.

Talentirani 21-godišnjak do sada je bio na popisu za brazilsku mladu reprezentaciju, a posljednje četiri godine proveo je u španjolskoj prijestolnici.

Ferreira

NOGOMET