Davis Cup: Borna Ćorić hrvatskoj publici predstavio svoj fenomenalni talent, ali nakon dva sata igre očekivano izgubio od Andyja Murraya

Borna Ćorić  Foto Mike Lawrence usopen.org 2

Borna Ćorić  Foto Mike Lawrence usopen.org 2Iako je upisao očekivani poraz u prvom susretu Davis Cupa protiv Velike Britanije u Umagu, mladi Borna Ćorić u fenomenalnom se svijetlu predstavio hrvatskoj publici. Sa samo 16 godina, u debitantskom nastupu za reprezentaciju, pokazao je kako će se u budućnosti o njemu i njegovom tenisu još puno pričati.

Najbolji junior svijeta čak je dva sata zadržao na terenu trećeg igrača s ATP ljestvice, Škota Andyja Murraya, koji se morao dobro oznojiti kako bi stigao do pobjede. Završilo je s 3:0 u setovima, a Ćorić je u prvom, a posebno u trećem setu pokazao kako ima velikog potencijala, čak je uzeo i servis svom suparniku, ali za nešto više jednostavno nije bilo snage.

Odlično je Ćorić otvorio susret, nije tu bilo previše kompleksa i straha od zvučnog imena s druge strane mreže i u prvom gemu već je imao break loptu. Bilo je odličnih poena, dugih izmjena (u jednom nevjerojatnih 57), no, Murray je znao kako je protiv fizički puno slabijeg suparnika prvenstveno bilo bitno dugo loptu držati u igri.

Griješio je Škot dosta u ovom susretu, vidjelo se na trenutke kako ne shvaća ozbiljno 16-godišnjeg protivnika s druge strane mreže, no, nedavni osvajač juniorskog US Opena u nekoliko je poena odlično reagirao te nadigrao i nadmudrio nemjerljivo iskusnijeg i kvalitetnijeg Murraya.

Prvi set prelomljen je kod 4:3, kada je Britanac uzeo ponuđeni break servisa, a dionicu je rutinski priveo kraju.

Drugi set Ćorić se fizički oporavljao od napora iz prve dionice, nije bio u stanju parirati te je Murray lakoćom nizao gemove, za 6:0, odnosno 2:0 u setovima.

No, nije se Ćorić potpuno predao! U trećoj je dionici ponovno zaigrao na sve ili ništa, kod vodstva 2:1 uspio je čak i oduzeti servis Škotu, za velikih i gotovo senzacionalnih 3:1. Murray je stvari na svoje mjesto postavio već u idućem gemu, a do kraja ništa više nije prepustio slučaju te je u nizu osvojio gemove za konačno slavlje.

U drugom susretu današnjeg dana na terene teniskog centra u Umagu će hrvatski prvi reket Ivan Dodig i Britanac Daniel Evans. (Foto: Mike Lawrence/usopen.org)

Davis Cup, kvalifikacije za Svjetsku skupinu:
Hrvatska – Velika Britanija 0-1
(Borna Ćorić – Andy Murray 3:6, 0:6, 3:6)

AKTUALNO TENIS
Tagged with: ,

Ostavi komentar