Branko Tamše novi trener PPD Zagreba: Zvao me Gobac, ovo je veliko priznanje za slovensku rukometnu struku

Tamše, SEHA Gazprom

Iz rukometnog kluba PPD Zagreb najavili su kako će u ponedjeljak 7. siječnja predstaviti novog trenera, a kako navode slovenski mediji bit će to Branko Tamše, dugogodišnji strateg Celja Pivovarne Laško.

Tamše je u Celju bio od 2013. godine, osvojio je pet naslova tamošnjeg prvaka, a dobio je otkaz u rujnu prošle godine.

U posljednjih par godina na klupi Zagreba su se izmjenjivali Veselin Vujović, Silvio Ivandija, Slavko Goluža, Kasim Kamenica, Zlatko Saračević, Lino Červar, Davor Rokavec

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će na klupi ‘trajati’ Slovenac.

“Prije Nove godine me zvao Zoran Gobac i rekao kako me želi za trenera Zagreba, što mi je velika čast,” rekao je za slovensko Delo.

Slovenski stručnjak pregovarao je s ukrajinskim Zaporožjem, ali je ipak presudio poziv iz redova hrvatskog prvaka: “Ovo je za mene veliki izazov. Ne zove te svaki dan klub koji spada u elitu europskog rukometa. Ovo je i veliko priznanje za slovensku rukometnu struku. Ne stvaram si pritisak. Ako ne bude funkcioniralo, ne bude. Ako bude, tim bolje. Prednost je da poznajem većinu igrača,” dodao je novi trener Zagrebaša, koji u ekipi ima i dva Slovenca, vratara Urha Kastelica i Gregora Potočnika.

Na pripremama hrvatske reprezentacije su kapetan Zlatko Horvat, David Mandić i Leon Šušnja.

Zagreb sezonu nastavlja 2. veljače utakmicom regionalne SEHA Gazprom lige kod skopskog Metalurga, dok u Ligi prvaka 10. veljače igra kod kuće protiv Skjerna.

(Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET