[VIDEO] Doktor Ivo ušao u finale Punea i povijest ATP-a

Karlović

Ivo Karlović svladao je Stevea Darcisa te je nekoliko tjedana prije 40. rođendana ušao u 19. ATP finale svoje bogate karijere.

Div sa Šalate je za nešto manje od dva sata provedenih na terenu slavio sa 7:6(3), 4:6 i 6:3, a u meču je ispalio 33 as servisa, čime je ušao u povijest kao prvi tenisač koji je pogodio više od 13 tisuća asova u karijeri.

Karlović je postao i najstariji finalist nekog ATP turnira, još od 1977. godine i Australca Kena Rosewalla, koji je kao 43-godišnjak osvojio turnir u Hong Kongu.

Za titulu se Ivo bori protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, šestog tenisača svijeta, protiv kojeg je u četiri međusobna susreta upisao jednu pobjedu. Dva puta je naš tenisač predao meč ovom protivniku, a tako je bilo i u posljednjem međusobnom okršaju, u šesnaestini finala Roland Garrosa 2014. godine.

Dodig bez finala

Ivan Dodig i Simone Bolelli nisu uspjeli izboriti finale parova. Bolji su od njih sa 6:3, 36: i 15-13 bili Rohan Bopanna i Divij Sharan, domaći predstavnici i prvi nositelji turnira u Puneu.

TENIS