Brčić: Drago mi je što smo se na vrijeme ‘sabrale'; Dumančić: Protiv Nizozemki moramo biti na 100 posto

hrvatska Foto CEV

Hrvatske odbojkaške reprezentativke upisale su prvu pobjedu na Europskom prvenstvu koje se igra u Budimpešti. Hrvatska je svladala Estoniju s 3-1 u setovima (25:18, 25:17, 26:28, 25:12).

Najboljom igračicom susreta proglašena je kapetanica Samanta Fabris.

“Prva pobjeda na Europskom prvenstvu. Izgubljeni set pokazuje da ne smijemo izgubiti fokus protiv nikoga jer ovo je EP i sve ekipe su ovdje s razlogom. U nedjelju imamo slobodan dan, a onda nas očekuje utakmica s Nizozemskom koja je na papiru favorit. U ponedjeljak ćemo morati biti na 100 posto,” izjavila je Beta Dumančić.

Hrvatska se nakon pobjede nad Estonijom te boda osvojenog s Azerbajdžanom nalazi na prvom mjestu u skupini C.

“Drago mi je što smo danas uzeli sva tri boda, iako igra nije bila na nivou na kojem mi možemo igrati. Malo smo ih podcijenili, ušli smo sa stavom lako ćemo. Moramo biti svjesni da ni jedna ekipa ovdje nije slučajno i tako se trebamo odnositi prema svakoj utakmici. No, drago mi je što smo na vrijeme sabrali glave. Sve su cure dobile priliku i sve su je dobro iskoristile. Imamo ekipu od trinaest djevojaka koje u svakom trenutku mogu igrati,” dodala je Bernarda Brčić.

Hrvatska iduću utakmicu igra s Nizozemskom u ponedjeljak 26. kolovoza u 18 sati, pa s Rumunjskom u utorak te s domaćinom Mađarskom u srijedu 28. kolovoza.

(Foto: CEV)

OSTALI SPORTOVI