Sinkovići uvjerljivo krenuli prema obrani svjetskog zlata: Čekaju nas još tri jake utrke, ali smo spremni na to

Sinkovići

Martin i Valent Sinković uvjerljivo su odveslali kvalifikacijsku utrku na Svjetskom prvenstvu te su se najboljim vremenom (6:26.71 min.) plasirali u četvrtfinale

“Gotova je prva utrka, bilo je dobro i zanimljivo. Očekivali smo da će biti teško, Australci su stvarno bili dobri. Od početka do kraja smo vodili, ali nikad nas nisu pustili da odemo previše, tako da smo stalno bili pod pritiskom. Cijelu utrku smo kontrolirali, osjećali smo se sigurno da nas ne mogu proći. Kako se vidi u drugim grupama, na SP se uvijek malo pomiješaju karte. Puno ima dobrih posada, bit će stvarno zanimljivo natjecanje do kraja,“ rekao je Valent.

Sinkovići su završili ispred posada Australije i Danske.

“Nakon dužeg vremena smo imali utrku, tako da je prva uvijek teška. Zadovoljni smo i čekamo sutra da vidimo raspored repasaža i skupinu za četvrtfinale. Sigurni smo da će svaka skupina biti teška, čekaju nas još tri jake utrke, ali smo spremni na to. Idemo sada napraviti još par treninga, dotjerati sve što nije valjalo tako da u četvrtfinalu odveslamo najbolje što možemo,” dodao je Martin.

Četvrtfinale je na rasporedu u srijedu, 28. kolovoza od 11:13 h.

VODENI SPORTOVI