Bukić se vraća u Mladost: Sezona u Pro Reccu bila mi je veliko iskustvo

Bukić

Luka Bukić vraća se u redove zagrebačke Mladosti iz talijanskog Pro Recca.

Žapci su prošle sezone osvojili prvi trofej nakon osam godina pauze i sada se nadaju dodatnom iskoraku.

“Drago mi je što se vraćam u Mladost. Prošla sezona za mene je bila jedno veliko iskustvo u Reccu. Drago mi je što se vraćam u Zagreb koji je moj dom te što ću ponovno igrati u Mladosti. Pratio sam prošle sezone kako su igrali te se nadam da ćemo nastaviti što bolje igrati i sljedeće sezone,” izjavio je Luka Bukić koji je ugovor s HAVK Mladost potpisao na godinu dana.

Luka je za Pro Recco, najbogatiji vaterpolski klub na svijetu, odigrao jednu sezonu u kojoj je njegov klub osvojio titule prvaka Italije i osvajača Kupa Italije. Prije Pro Recca igrao je upravo za Mladost, gdje je debitirao još kao 16-godišnjak. Luka je s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na Mediteranskim igrama 2013. godine, svjetsku broncu 2013. godine i srebro dvije godine kasnije, te olimpijsko srebro u Rio de Janeiru 2016. godine.

Upravo je u kapici Mladosti prije dvije sezone s 39 pogodaka bio najbolji strijelac Regionalne vaterpolske lige, a iz Mladosti se nadaju da će povratkom u matični klub donijeti sličan učinak.

”Povratak našeg kvalitetnog igrača odličan je znak za Mladost. Veliko pojačanje za nas na lijevoj strani, pogotovo zbog svoje brzine i dinamičnosti. Bit će nam važan u kontranapadu, a znamo da dobro čita igru te da će nam pomoći u obrani. Siguran sam da će dati svoj obol Mladosti u idućoj sezoni,” izjavio je trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Mladost su napustili Antonio Petković, Ivan Buljubašić, Luka Sučić i Marino Čagalj.

VATERPOLO VODENI SPORTOVI