Cedevita nadigrala Limoges i slavila s dovoljnom razlikom: Dobro je da smo odigrali jednu ovakvu utakmicu!

cedevita-limoges25

U šestom kolu B skupine 7Days Eurokupa Cedevita je u Domu sportova svladala Limoges CSP 91:71. Ovo je za momčad Slavena Rimca vrlo važna pobjeda u borbi za prolazak u Top 16 fazu i Cedevita sada u spomenutom natjecanju ima omjer 3-3. Hrvatski prvak slavio je s većom razlikom nego je od istog suparnika poražen u Francuskoj…

U dresu pobjednika Cook je upisao 19 poena, pet skokova i četiri asistencije, Cobbs je ubilježio 17 poena i šest asistencija, Jacob Pullen 17 poena i četiri asistencije, Ramljak 11 poena i devet skokova, a Andrija Stipanović 10 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Slaven Rimac mogao je biti zadovoljan: “Dobro da smo odigrali jednu ovakvu utakmicu nakon Zvezde. Napadački smo bili raspoloženi. U obrani je kašljucalo, no s obzirom na manjak treninga i putovanja moram biti zadovoljan. Nadskakali smo ih. Doduše, oni su imali više napadačkih skokova, no u drugom poluvremenu su imali samo pet u odnosu na deset u prvom poluvremenu. Vidi se kvaliteta Pullena i danas je puno pokazao. Bio je šuterski raspoložen i bacio je par odličnih asistencija. Energetski on još nije gdje bi trebao biti, no puno nam pomaže, pogotovo u nekim postavama kad su na terenu Ramljak i Žganec. Petorka koja je počela utakmicu je nametnula ritam, a Benite, koji je inače napadač, je stvarno napravio odličan posao na Hardyju.”

Na strani Limogesa 13 poena i tri skoka upisao je Axel Bouteille, a 11 poena i četiri skoka William Howard.

“Mislim da se nema baš puno toga za reći. Znamo kako smo startali u sezonu i da smo ostali bez trenera. Cilj je bio da se pripremimo, da pobijedimo Limoges i da izborimo sljedeći krug. Mislim da smo odigrali stvarno dobro. Odigrali smo timsku utakmicu, a kad smo upali u malu krizu tu je bio Pullen, koji je puno napravio. Sada se moramo okrenuti Igokei jer smo u ABA ligi krenuli jako loše i mislim da više nemamo pravo na nijedan kiks. Danas je cijela ekipa bila na visokom nivou. Pohvalio bih Cooka, koji je nakon nekoliko stvarno loših utakmica pokazao da zaslužuje biti tu i da je kvalitetan igrač,” dodao je Ivan Ramljak.

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA