Cedevita nastavila niz: Presudila je naša kvaliteta

cedevita-olimpija18

U 10. kolu ABA lige Cedevita je u Domu sportova svladala Petrol Olimpiju 95:82 i sada je u spomenutom natjecanju na omjeru 6-4.

Ova utakmica ujedno je bila Blagdanska asistencija Klubu HEO, prvoj hrvatskoj udruzi roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

Namjera je igrača, trenera, zaposlenika i uprave KK Cedevita pomoći u prikupljanju preostalog potrebnog iznosa od 35.000,00kn za nabavu vozila koje je Klubu HEO neophodno za rad. Osim izravnim donacijama, Klubu HEO KK Cedevita će prepustiti i prihod od prodanih ulaznica s utakmice protiv Olimpije i s utakmice protiv Tofaša, koja se igra 18. prosinca. Također, pozivaju se svi fanovi i partneri kluba, kao i suparnički klubovi, da su uključe – direktnom donacijom na žiro račun udruge kod HPB-a – IBAN HR07 23900011100943149 ili na druge načine.

U dresu pobjednika Bell je upisao ukupno 23 poena, sedam skokova i dvije asistencije, Cobbs je ubilježio 20 poena, dva skoka i tri asistencije, Toni Katić 15 poena i tri asistencije, Pullen 12 poena, dva skoka i tri asistencije, a Andrija Stipanović 10 poena i šest skokova.

“Na kraju je završilo puno bolje nego što je izgledalo većinu utakmice. Jako loše smo otvorili. Bila je pauza i logično da je da sportska forma padne. Neki iz ekipe su bili u reprezentaciji, drugi u Americi, a određeni igrači su ozlijeđeni. Tako da nisu bili baš idealni uvjeti za pripremu, no moramo biti bolji. Znali smo da je Olimpija mlada i talentirana momčad i, ako im se dozvoli, mogu napraviti jako puno problema. 32 minute su držali konce igre u svojim rukama i bili su bolji na terenu. No, presudila je naša kvaliteta u zadnjih devet-deset minuta, kada smo našli petorku koja je odgovorila energetski i obrambeno i onda je do izražaja došla kvaliteta,” istaknuo je trner Cedevite Slaven Rimac.

KOŠARKA