Cedevita ‘razmontirala’ Cibonu prije ABA Superkupa u Laktašima

Cedevita

Cedevita je u finalu pripremnog turnira Dubrava Kup svladala Cibonu 94:67 (29:15, 24:19, 14:16, 27:17).

Aktualni prvaci Hrvatske pokazali su kako su i bez svojih reprezentativaca za klasu bolja momčad od Cibone.

“S naše strane loša utakmica, nismo energetski uspjeli parirati Cedeviti. Uz to su se nadovezali promašeni ziceri, slaba tranzicija prema nazad i oni su imali dobru šutersku večer, tako da su nas iskažnjavali kroz ‘pick’ igru i zasluženo dobili,” rekao je nakon susreta trener Cibone Ivan Velić.

Trener Cedevite Sito Alonso dao je priliku mlađima, ponajprije Perkoviću, Baji i Widemanu, koji su minutažu sjajno iskoristili.

Justin Cobbs predvodio je Cedevitu s 19 koševa, uz tri skoka i asistencije. James Bell je proglašen MVP turnira, a Cibone je ubacio 15 koševa, uz tri skoka i dvije asistencije. Magette je imao čak 12 asistencija, dok su Krušlin i Perković zajedno kombinirali 21 koš, šest skokova, sedam asistencija i pet ukradenih lopti. U igru nisu niti ulazili Ćorić i Katić koji su bili u zapisniku.

Cedeviti je ovo bila posljednja pripremna utakmica prije nastupa na Superkupu ABA lige u Laktašima

U četvrtfinalu u četvrtak se sastaju Mornar i Partizan te Budućnost VOLI i Igokea, dok su u petak na rasporedu dvoboji Crvena zvezda – Petrol Olimpija i Cedevita – Zadar (18 sati).

CIBONA: Jularić, Uljarević 2, M.Ljubičić 9, Marić 3, Gilbert 2, Novačić 6, Rozić 13, Krapić, Slavica 7, Ross 12, Kraljević 13.

CEDEVITA: Perković 11,Cook 4, Krušlin 10, Bell 15, Cobbs 19, Magette 6, Žganec 7, Bajo 9, Ćorić, Katić, Wideman 13.

KOŠARKA