Anđelo Kvesić brončani na turniru Svjetske karate lige u Berlinu: Odličan početak kvalifikacija za Tokio!

Kvesic

Anđelo Kvesić osvojio je brončanu medalju u kategoriji +84 kg na natjecanju Svjetske karate lige 1 u Berlinu. U teškoj kategoriji Kvesić je na startu bio bolji od Norvežanina Bellemkhannatea s 5-1. U nastavku nadvisio je i Francuza Klouza s 2-0, istim rezultatom i Bjelorusa Vodchytsa. Uslijedila je i četvrtfinalna pobjeda nad Irancem Hejdirijem 6-1, da bi u polufinalu Anđelo izgubio od još jednog iranskog reprezentativca Sajada Ganjzadeha 4-3.

U dvoboju za broncu Kvesić je stigao do još jedne pobjede svladavši predstavnika Kosova Herolinda Nisevcija s 3-1, fantastičnim preokretom u posljednjih pet sekundi borbe (VIDEO).

Na istom turniru Ana Lenard (-61 kg) pobijedila je kosovsku karatisticu Ramu s 8-1 i Čehinju Luciju Veitkovu s 2-1, da bi u nastavku ispala od Francuskinje Lucie Ignace sudačkim preglasavanjem, budući da u borbi nije bilo bodova.

Od ostalih naših nakon što su bili slobodni u prvom kolu, do trećeg su stigli Maša Vidić (+68 kg) i Stjepan Štimac (-67 kg).

Po jednu pobjedu na berlinskom turniru izborili su Enes Garibović i Ivan Martinac (-75 kg), te Zvonimir Živković takodjer u borbama u kategoriji do 84 kg.

Nastupilo je ukupno osamnaest hrvatskih reprezentativaca, a na trodnevnom natjecanju ukupno 763 seniorki i seniora iz 72 zemlje.

Bio je to i prvi kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Tokiju, na kojem će pak karate prvi put biti dio olimpijske sportske obitelji.

BORILAČKI SPORTOVI