Cedevita slavi petu godinu u nizu, Ukić MVP finala: Ponosan sam na ovaj naslov!

KK Cedevita

U četvrtoj utakmici finalne serije doigravanja za naslov prvaka Cedevita je slavila u Draženovom domu kod Cibone te tako i peti put u nizu stigla do titule najbolje košarkaške momčadi Hrvatske.

Najkorisnijim igračem finala doigravanja HT Premijer lige proglašen je kapetan Cedevite Roko Ukić. On je večeras upisao 10 poena, šest skokova i sedam asistencija. Od njegovih suigrača Džanan Musa ubilježio je 21 poen i tri asistencije, Damir Markota je upisao 11 poena i četiri skoka, a Andrija Stipanović 10 poena i tri skoka.

Na strani Cibone 20 poena i 10 skokova upisao je Luka Žorić, a Branislav Ratkovica utakmicu je završio s 11 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Vukovi su vodili u prvoj dionici, ali nakon toga je Cedevita kontrolirala dvoboj, iako je Cibona u nekoliko navrata opasno prijetila…

“Obrana je bila dobra. Utakmica je bila dosta nervozna. U biti znaš da si jedan korak do naslova i tako si blizu, a opet tako daleko. Imamo kvalitetu, ali ipak je tu bila dobra i motivirana Cibona. Čestitke njima, ali prije svega mojim momcima što su izdržali do kraja ovu napornu sezonu koju ćemo pamtiti do kraja. Čestitke i Upravi i svima u klubu. Na kraju nema ni posebne radosti jer smo napravili ono što smo morali. Čestitam još jednom momcima i to je to.”

Roko Ukić, kapetan Cedevite i MVP finala HT Premijer lige: “Ponovio drugu utakmicu, u kojoj sam igrao vrhunski 35 minuta, a onda u zadnjih pet minuta više ne znam gdje sam. Bilo je nekih glupih odluka, ali nas to nije koštalo jer smo super branili. Ja sam ponosan i sretan radi ovog naslova. Znam da je nekom sa strane ovo izgledalo da će Cedevita lako osvojiti. No, igrali smo protiv dobrog i motiviranog protivnika. Pokazali smo se kao bolji i zasluženo smo osvojili naslov. Sada to trebamo proslaviti.”

“Mislim da je cijela serija, osim prve utakmice, uvjerljivo bila na našoj strani. Tako da se još jednom pokazalo da se ne radi ražanj dok je zec još u šumi. Mislim da smo nakon one prve utakmice, kad smo izgubili u Domu sportova, pokazali karakter. To je zapravo ono što krasi ovu ekipu kroz cijelu godinu. To sam više puta ponavljao i izuzetno mi je drago radi ljudi u klubu, igrača i radi svih nas,” dodao je Krušlin.

“Cibona je za mene poseban klub”

“Čestitam protivniku na utakmici i tituli. Bili su bolji danas. Mi nismo iskoristili svoju šansu, pogotovo u drugoj utakmici. Cedevita je imala više energije i rješenja. U zadnjoj utakmici moja ekipa je pokazala karakter, dok nije došla faza umora”, izjavio je nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

“Čestitam i svojim momcima koji su u najtežim utakmicama pokazali karakter. Smatram da je ovo bila uspješna sezona. Cibona je za mene poseban klub”, istaknuo je Nazor.

”Dali smo sve od sebe, ali Cedevita je pokazala razinu više. Imali smo prilika vratiti se, no oni su bili kvalitetniji i svježiji. Čestitam im na zasluženom naslovu,” zaključio je klupsku sezonu u Hrvatskoj iskusni Luka Žorić. (Foto: KK Cedevita, Marin Sušić)

KOŠARKA