Cedevita slavila u Beogradu: Počinjemo igrati timski

Cedevita, Slaven Rimac, FMP

U osmom kolu ABA lige Cedevita je sa 95:81 došla do važne pobjede u gostima kod FMP-a.

Hrvatski prvak je nakon slavlja u Berlinu u Eurokupu izravno otišao u Beograd gdje se odlično pripremio za ovoj važan dvoboj, koji je kontrolirao od početka do kraja, za konačnih 81:95.

Andrija Stipanović upisao je 21 poen, 13 skokova i tri asistencije, Elgin Cook ubilježio je 20 poena i osam skokova, Vitor Benite je susret završio s 14 poena i četiri skoka, Jacob Pullen s 13 poena i tri asistencije, a James Bell s deset poena.

“Moramo biti zadovoljni pobjedom. Rekli smo da nam je jako bitna i mislim da se ekipa u većini utakmice tako i ponašala. Igrali su odgovorno. Nemoguće je odigrati odlično 40 minuta, no nemam stvarno što prigovoriti. Tamo u nekoj sedmoj-osmoj minuti smo otišli na 10 razlike i to nismo više ispuštali. Bilo je u trećoj četvrtini nekog propadanja na devet-osam, no ipak smo pronašli petorku koja funkcionira i na kraju je ovo stvarno za nas jako bitna pobjeda. Ja kao trener sa svojim stručnim stožerom inzistiram da igramo jednu timsku, zajedničku košarku u obrani i u napadu. I protiv Albe je lopta išla jako dobro, a u većini utakmice i danas, tako da stvarno mogu biti jako zadovoljan s pobjedom i prezentacijom večeras,” naglasio je trener Rimac.

“Ovo je vrlo važna pobjeda, da konačno dođemo u neku rezultatsku pozitivu. Jako smo se dobro pripremili za ovu utakmicu. Znali smo koliko je FMP mlad i poletan tim, tako da smo se morali dobro oznojiti i namučiti jer ako protiv njih uđeš malo lagano poslije možeš imati problema. Od početka smo stvarno ušli s 500 posto i na kraju, hvala Bogu, pobjeda. U dobrom smo ritmu i nadam se da ćemo ovako nastaviti. Iako pet dana nismo imali poštenog treninga, kao ekipa počinjemo igrati timski. Igrači su shvatili da je to jedini način kako bismo mogli uspjeti. Nadam se da ćemo tako nastaviti i da ćemo imati uspjeha,” dodao je kapetan Stipanović.

Veliki derbi u ponedjeljak od 18 sati u Draženovom domu igraju Cibona i Zadar. Okršaj ima humanitarni karakter, prihod od ulaznica namijenjen je za pomoć omašnim a na području Gline.

(Foto: FMP)

KOŠARKA