Vatreni na Wembleyju: Ne dolazimo bahato, nego moramo biti čvrsti i borbeni!

Dalić

Vatrene u nedjelju na Wembleyju očekuje veliki okršaj s Englezima! U reprizi ovogodišnjeg polufinala Svjetskog prvenstva hrvatska nogometna reprezentacija pokušat će pobjedom izboriti mjesto na završnom Final Four turniru Uefine Lige nacija!

“Izrazito poštujemo Englesku, koja nas je jako namučila u Moskvi i Rijeci. Sada su možda još mlađi i još brži, Sterling i Rashford mogu pobjeći svakome te im moramo stajati vrlo blizu i ne ispadati iz igre. Najopasniji su na dugim loptama – čak i vratar Pickford ima odlično dodavanje – zatim u prekidima te brzim protunapadima. Na Wembleyju ima puno prostora i moramo pronaći rješenja za sjajne engleske igrače. Međutim, ja sam usredotočen na nas i našu iscrpljenost nakon četvrtka. To nas smeta i neće nam biti lako, ali najjača nam je strana čvrst, kompaktan i agresivan blok te budemo li isti kao protiv Španjolske, ne bojim se niti jednog suparnika,” analizirao je izbornik Dalić nakon posljednjeg treninga uoči dvoboja.

“Jako se dobro poznajemo, svi znamo sve jedni o drugima i neko rivalstvo postoji, uvijek se želi uzvratiti za poraz. No, mi smo sportski, pozitivni suparnici, uvijek želimo pobijediti – kao što nam je motiv bio uzvratiti Španjolskoj. S druge strane, prije četiri mjeseca igrali smo polufinale Svjetskog prvenstva, a ovo je ipak Liga nacija,” prenosi hns-cff.hr.

Hrvatska je u četvrtak u spektakularnom susretu dobila Španjolsku 3:2, golom Tina Jedvaja u sudačkoj nadoknadi.

“Ne treba nam veći motiv od dolaska na Wembley, jedan od najljepših stadiona na svijetu. Razumijem da engleska javnost očekuje povratak trofeja, ali mi želimo prvo mjesto u skupini. Ispred svega nam je borba za Hrvatsku. Nadam se spektaklu, iako nam neke stvari poput ranog početka utakmice neće ići na ruku. Ipak, želimo završiti godinu na najbolji mogući način, bilo bi lijepo barem da ostanemo u elitnoj skupini i osiguramo status nositelja u kvalifikacijama. Puno je opcija i dat ćemo sve od sebe, no igramo pred 80.000 Engleza te protiv velikog suparnika. Ne tražimo izlike, znamo što nam je cilj – pokušati odigrati lijepo i pobijediti. Ne dolazimo bahato, nego moramo biti čvrsti i borbeni.”

Rezultati by SofaScore

NOGOMET