Červar napušta Zagreb: Treneri ne dobivaju plaće, igrači ne dobivaju plaće, nije lako…

Červar, SEHA Gazprom

Nakon samo nekoliko mjeseci provedenih na klupi Zagreba izbornik reprezentacije Lino Červar najavio je odlazak s trenerske pozicije hrvatskog prvaka…

“Ostaju nam u Ligi prvaka još dvije utakmice i još nekoliko susreta SEHA Gazprom lige. Nije još gotovo…

“Naravno kako nitko nije zadovoljan što smo tako uvjerljivo izgubili u Celju.”

“No, sukladno našem dogovoru kad sam preuzimao Zagreb ovog ljeta, kad nitko nije htio preuzeti taj posao, rekao sam da ću voditi Zagreb do kraja godine. Dolaze obveze s reprezentacijom i ja ću vjerojatno nakon ovih nekoliko utakmica prekinuti suradnju sa Zagrebom i posvetiti se više reprezentaciji.”

Červar će zaista imati puno posla s pripremama Hrvatske za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj u siječnju iduće godine…

“Posvetit ću se i na preuzimanje obveza u trenerskoj struci, tu smo deficitarni. Moramo oformiti stožere za sve selekcije, čekaju nas iduće godine tri velika natjecanja. Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, SP juniora u Španjolskoj i SP kadeta u Makedoniji.”

Plinari su prije nekoliko dana teško stradali u Celju, a u subotu od 19.15 sati očekuje ih domaći dvoboj s Nantesom, aktualnim europskim viceprvacima.

“Ponosan sam na našu ekipu. Ponekad smo malo prekritični, počevši od mene. Ova ekipa je u prvih osam kola napravila isto što i ekipa lani, koja je imala 11 reprezentativaca…”

“Najavio sam kako će biti uspona i padova, bit će ih. Ali, mislim kako je Zagreb krenuo u dobrom smjeru, kako se mora više osloniti na svoje mlade igrače. Moramo proizvoditi igrače. Znam da je to mukotrpan posao, ali u konkurenciji ekipa koje imaju financije, to je jedini put. U Hrvatskoj smo spali na Nexe i Zagreb. Borimo se s novcima, ljudi nemaju uvjeta, ali se bore. Treneri ne dobivaju plaće, igrači ne dobivaju plaće, nije lako!”

“Uvijek se mora pokušati napraviti bolje. Svatko ima svoju viziju, niti trener nije uvijek u pravu i on može pogriješiti, ali moramo gledati pozitivne stvari,” poručio je Červar.

(Foto: SEHA Gazprom)

RUKOMET