Červar: Naši rukometaši zaslužuju naklon do poda, mnogi to često zaboravljaju

Červar, HRS

Hrvatska rukometna reprezentacija ušla je u posljednju fazu priprema za Europsko prvenstvo, koji idući tjedan otvara u austrijskom Garzu.

U Poreču će naši rukometaši imati i dvije posljednje provjere, na Croatia kupu u subotu i nedjelju, protiv BiH i Katara.

“Mislim da neću pretjerati ako kažem da se ovdje osjećamo kao kod kuće. Hrvatski rukomet, a posebno muška reprezentacija je od samostalnosti do danas donijela 21 medalju s velikih natjecanja – dva olimpijska zlata, jedno svjetsko, dva puta srebro s Europskih prvenstava…

“Mi smo ponosni na to. Ali i zahvalni svima, posebno gradovima poput Poreča koji nam pomažu da ostanemo u svjetskom vrhu. Pred nama je jedna izuzetno izazovna godina. Europsko prvenstvo uskoro, pa u travnju olimpijske kvalifikacije, u lipnju kvalifikacije za SP 2021. godine i onda nadam se u srpnju Olimpijske igre. Nije to sve lako izdržati, organizirati, pripremiti. I zato ovi dečki koji su tu zaslužuju da im se naklonimo do poda. Pazite, naši bundesligaši su igrali posljednji susret 29. prosinca, a već na Novu godinu su bili na raspolaganju reprezentaciji. Oni ovdje ne zarađuju novce, već dolaze iz ljubavi prema nacionalnom grbu. To mnogi često zaboravljaju,“ naglasio je Červar u Poreču.

Hrvatska je na Euru smještena u skupinu A, a prvenstvo otvara u četvrtak 9. siječnja od 18.15 sati protiv Crne Gore, dva dana kasnije u istom terminu na rasporedu je dvoboj s Bjelorusijom, dok će Červarovi izabranici prvi dio zaključiti u ponedjeljak 13. siječnja protiv Srbije, također od 18.15 sati.

Dvije prvoplasirane reprezentacije nastavljaju natjecanje od 16. siječnja u Beču, u drugom krugu, zajedno s po dvije najbolje ekipe skupine B (Češka, Sjeverna Makedonija, Austrija, Ukrajina) i skupine C (Španjolska, Njemačka, Latvija, Nizozemska). Prve dvije reprezentacije osigurat će polufinale, koje se 24. siječnja igra u Stockholmu. Nadamo se kako ćemo tamo ove godine napokon ponovno vidjeti Hrvatsku.

(Foto: HRS)

RUKOMET