Podravka u Koprivnici otvara EHF Kup: Dolaze nam ekipe iz tri najkvalitetnije lige u Europi, ali cilj je prolaz četvrtfinale

Saračević, Benko, Ećimović, Podravka Vegeta

Podravka Vegeta u Koprivnici u nedjelju u prvom kolu EHF Kupa dočekuje ekipu Magura Cisnadie iz Rumunjske. Dvoboj je na rasporedu u SD Gimnazije Fran Galović od 15.30 sati.

“Naš cilj u EHF Kupu je proći u daljnje natjecanje, odnosno četvrtfinale. Za to moramo biti drugi u skupini, a na nama je da to ostvarimo. Skupina je teška, a ekipe koje su s nama u njoj su kvalitetne. Siofok je aktualni osvajač EHF Kupa, Kopenhagen koji je trenutno u danskom prvenstvu drugi te Magaura koja je trenutno u sredini rumunjske Lige. Dolaze nam tri ekipe iz tri najkvalitetnije rukometne lige u Europi,” najavio je trener Zlatko Saračević.

Magura je prošle sezone osvojila treće mjesto u Rumunjskoj ligi. U ovom je trenutku bolje plasirana od Craiove koju koprivnička publika poznaje iz prošlogodišnjih kvalifikacija za Ligu prvaka, ali i EHF Kupa.

“Imamo realnu šansu za prolazak skupine, ali put nam nikako nije lagan. Igrat ćemo utakmicu po utakmicu. Maguru smo dobro proučili, nisu tipično “šuterska” ekipa, ali mi ćemo im pokušati nametnuti naš ritam igre te uz pomoć domaće publike doći do pobjede,” dodao je Sarač.

Saračević, Podravka Vegeta

Aneti Benko ovo je prvi europski nastup u dresu Podravka Vegete: “U EHF Kupu moramo provesti upute trenera u djelo. Dobro se pripremamo i puno treniramo. Otvaranje nove godine uz pobjedu svakako bi nam podiglo samopouzdanje.”

Vratarka Magdalena Ećimović pozvala je navijače na utakmicu: “Prvu utakmicu igramo u Koprivnici. To nam puno znači te ćemo dati sve od sebe da bodovi ostanu kod kuće. Nadamo se punoj dvorani jer nam to daje vjetar u leđa.”

RUKOMET