Červar: Ne mogu ništa obećati, moje ambicije nisu ziheraške

Červar

Samo dan nakon osvajanja mediteranskog zlata u Tarragoni izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar predstavljen je kao novi trener PPD Zagreba.

Červaru će ovo biti treći mandat na klupi hrvatskog prvaka…

“Zagreb ima svoju prošlost, sadašnjost, budućnost, to je okosnica reprezentacije, ovo zlato s Mediteranskih Igara u Španjolskoj je ostvarila reprezentacija čija polovica dolazi iz Zagreba. Iako nisam bio u Hrvatskoj, bio sam u Makedoniji, pratio sam sve što se događa ovdje, u Zagrebu i u rukometnom klubu. Ali nije to isto kao kada si ovdje, kada si u središtu zbivanja, kada si dio cjeline, kao što je sada. Sada se radi o jednom novom projektu, o nečemu što ljude neće ostaviti ravnodušnim. Radit ćemo sa svojom djecom, s kvalitetnim igračima, koji žele ostati u Zagrebu i razvijati se kroz našu najjaču momčad u zemlji, da im to bude odskočna daska za afirmaciju u svijetu, ali i osobnu afirmaciju,” istaknuo je novi strateg Zagrebaša.

“Radeći s našom djecom, radit ćemo na proizvodnji naših novih prvaka, vodit ćemo brigu o razvoju kompetencije naše djece. Sport osim razvoja kompetitivnih vještina, ne samo da odgaja djecu nego i osnažuje karakter čovjeka, tako da se naša djeca mogu suočiti s problemima koje donosi život. Da bi bio vrhunski sportaš, moraš biti vrhunski čovjek, na tome ćemo raditi,” dodao je Lino.

Zagreb prošle sezone nije prošao skupinu Lige prvaka, nadamo se kako se to uskoro neće ponoviti!

“U Ligi prvaka smo dobili skupinu koja je nešto slabija od skupine A, ali je još uvijek jaka tako da ne možemo garantirati ni jednu pobjedu. Moramo to pokazati na igralištu, moramo se izboriti za pobjedu. Kada bismo analizirali Zagreb od prošle godine i ovaj sada Zagreb, vidi se da sada nema perjanica, nema braće Valčić, Vorija, Pavlovića, Markovića, Miklavčića…

“Kada bi se gledao sastav koji imamo za narednu sezonu, mogli bismo reći da imamo odličan alibi da ne pobijedimo niti jednog suparnika. Ali mi želimo nadvladati jačeg od sebe, bogatijeg od sebe i tako treba učiti djecu, da je sve moguće. Odlična poruka je došla iz Španjolske, s MI – može se pobijediti prvaka Europe i Sloveniju koja je bila treća na zadnjem svjetskom prvenstvu, može se dobiti kompletan Tunis. Ništa nije nemoguće. Ne mogu ništa obećati, moje ambicije nisu ziheraške, ja želim prkos, da se odupremo jačem. To ću pokušati prenijeti i na igrače, da s puno hrabrosti i s puno odlučnosti i puno strpljenja uz svakodnevno usavršavanje mogu pokazati pred publikom u Areni da i mladi ljudi imaju svoju kvalitetu. To je zaokret politike Rukometnog kluba Zagreb, da se oslanja na našu djecu. I to će biti sigurno preporuka za razvoj reprezentacije na međunarodnom planu. Jedan čovjek to ne može sam, ali u sinergiji sa svima ostalima, mislim da kao obitelj možemo postići dosta, vrijeme će pokazati,” poručio je Lino.

U zagrebačku Arenu iduće će sezone u Ligi prvaka doći Paris Saint-Germain HB, MOL-Pick Szeged, SG Flensburg-Handewitt, Skjern Handbold, HC Motor Zaporožje, RK Celje Pivovarna Laško i HBC Nantes.

U grupi A su Vardar, Kielce, Barcelona, Meškov, Veszprem, Montpellier, Kristianstad i Rhein-Neckar Löwen.

Kroz skupine C i D mjesto u osmini finala pokušat će izboriti Metalurg, Bjerringbro-Silkeborg, Sporting CP, Bešiktaš, Čehovski Medvedi i Tatran Prešov, kojeg s klupe vodi Slavko Goluža te Orlen Wisla Plock, Ademar Leon, Elverum Handball, Wacker Thun, Dinamo Bukurešt i finski Riihimäen Cocks.

 

RUKOMET