Lovren: Od početka mi se čini da možemo daleko, sada je naše vrijeme!

Lovren, Subašić

Dejan Lovren pohvalio je izvedbu svojih suigrača u dramatičnoj pobjedi hrvatske reprezentacije nad Danskom, tek nakon izvođenja udaraca s bijele točke.

“Svi moramo imati hrabrost kao što je Luka imao – pucao je kazneni udarac u 115. minuti i onda pokazao karakter pucajući drugi u raspucavanju. Možda je mali rastom, ali je veliki čovjek i jedan od najboljih nogometaša svijeta. Subašić je s razlogom ponajbolji vratar u Francuskoj, zaslužio je ovakav trenutak i ponosan sam na njega. Hrabrost je pokazao i Rakitić sa zadnjim udarcem i uistinu sam sretan zbog svih njih!”

Vatrene u subotu od 20 sati u Sočiju u osmini finala čeka domaćin Rusija.

“Zaslužili smo proći. Sve je sada moguće, pogotovo ako dobro igramo i prati nas malo sreće. Nismo protiv Danske igrali posebno kvalitetno, ali ponekad treba pobijediti i u takvim utakmicama. Poštujemo Rusiju, dali su sve od sebe protiv Španjolske. Vidimo da favoriti poput Njemačke i Argentine također ispadaju, a od početka mi se čini da možemo daleko. Još uvijek mi se tako čini, i sada je naše vrijeme,” dodao je Lovren.

Legendarni uspjeh iz Francuske ’98 može se nadmašiti…

“Ljudi će se uvijek sjećati Francuske ’98, ponosni smo što možemo reći da smo bili treći na svijetu, a uz malo sreće moglo se još i više. Ja sam još uvijek šokiran što nam je Thuram zabio. No, sada je možda prilika da pokažemo svijetu da možemo ostvariti i bolji rezultat, makar bi i polufinale bilo sjajno.”

NOGOMET