Červar objavio popis, Karačić ide u Egipat: Kad bude trebalo, dat će sve od sebe

HRS

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar objavio je konačni popis igrača koji putuju u Egipat na Svjetsko prvenstvo.

Odlična je vijest kako će među putnicima biti i Igor Karačić, koji je na odličnom putu oporavka od ozljede, dok se Červar zahvalio lijevom krilu Lovri Mihiću i desnom vanjskom Šimi Iviću.

“Igrači su dali sve od sebe i naravno da bi svatko želio nastupiti na Svjetskom prvenstvu, ali morali smo odabrati 20. Moram pohvaliti igrače za njihovo držanje prema reprezentaciji, ali na toj poziciji imamo već dva krila i Lovro Mihić je razumio da je to logična odluka. Šime Ivić je više puta bio pozvan i uvijek je u krugu reprezentacije, ali već imamo dva ljevaka, i u ovom trenutku, kad imamo Cindrića i Karačića koji danas nisu trenirali punom snagom, kao i Duvnjaka koji je iscrpljen, morali smo dati prednost tome. Oni su naravno doprinijeli našem radu. Igor Karačić ide s nama, on radi pod posebnim programom i mislim da će on na kraju, kad bude trebalo dati sve od sebe,” rekao je Mago di Umago.

Vratari su Marin Šego, koji još uvijek ima problema s ozljedom, ali bi trebao biti spreman za najvažnije izazove, te Ivan Pešić i Mate Šunjić. Na krilima su Zlatko Horvat, Ivan Čupić, David Mandić i Manuel Štrlek, pivoti su Željko Musa, Marino Marić, Ilija Brozović i Marin Šipić, a na bekovskim pozicijama kapetan Domagoj Duvnjak, Luka Cindrić, Igor Karačić, Janko Kević, Marko Mamić, Halil Jaganjac, Josip Šarac, Ivan Martinović i Luka Šebetić.

Hrvatsku je na ovom prvenstvu ždrijeb smjestio u skupinu C zajedno s Japanom, Angolom i Katarom. Tri najbolje reprezentacije iz svake skupine idu dalje. I tu objektivno ne bi trebalo biti problema i dvojbi. Ono što Hrvatska želi je maksimalni učinak, odnosno prenijeti četiri boda. Prvi susret, Hrvatska igra 15. siječnja u 18 sati po hrvatskom vremenu (19 sati lokalno) protiv Japana. Dva dana kasnije u istom terminu slijedi susret s Angolom, i konačno 19. siječnja, ponovno u 18 sati, čeka je okršaj s Katarom.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu bit će 14. na kojem nastupa hrvatska rukometna reprezentacija. Od samostalnosti do danas Hrvatska nije propustila ni jednu svjetsku smotru i to je svojevrsni fenomen. Pri tome je osvojila jedno zlato (2003.), tri srebra (1995., 2005., 2009.), i jednu broncu (2013). Upravo ta bronca iz Španjolske od prije osam godina posljednja je Hrvatska medalja na svjetskim prvenstvima. I silan motiv ovom naraštaju da konačno prekine taj dugački post. Po ukupnom učinku osvojenih medalja Hrvatska je na diobi sedmog mjesta zajedno s Danskom. Vodeća je Francuska koja ima šest naslova svjetskih prvaka, jedno srebro i četiri bronce. Inače naša reprezentacija je do sada na svjetskim prvenstvima odigrala 111 utakmica. Ima 82 pobjede, 4 remija i 25 poraza.

POPIS REPREZENTATIVACA ZA SVJETSKO PRVENSTVO:

MARIN ŠEGO – MONTPELLIER HB
IVAN PEŠIĆ – MC MESHKOV BREST
MATE ŠUNJIĆ – US IVRY HANDBALL
IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961
ZLATKO HORVAT – RK METALURG SKOPJE
MANUEL ŠTRLEK – TELEKOM VESZPREM HC
DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB
ŽELJKO MUSA – SC MAGDEBURG
MARINO MARIĆ – MT MELSUNGEN
ILIJA BROZOVIĆ–TSV HANNOVER-BURGDORF
MARIN ŠIPIĆ – RK PPD ZAGREB
LUKA CINDRIĆ–BARCELONA
DOMAGOJ DUVNJAK–THW KIEL
JANKO KEVIĆ–RK NEXE
IGOR KARAČIĆ -LOMZA VIVE KIELCE
MARKO MAMIĆ–SCDHFK LEIPZIG
HALIL JAGANJAC–RK NEXE
JOSIP ŠARAC – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
IVAN MARTINOVIĆ–HCHANNOVER-BURGDORF
LUKA ŠEBETIĆ–TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL
STRUČNI STOŽER:

LINO ČERVAR, IZBORNIK
HRVOJE HORVAT, TRENER
MILJENKO RAK, KONDICIJSKI TRENER
DAMIR KAJBA, FIZIOTERAPEUT
FILIP ŠIMUNOVIĆ, FIZIOTERAPEUT
TOMISLAV KUKIN, LIJEČNIK
IVICA UDOVIČIĆ, DIREKTOR NACIONALNIH SELEKCIJA
IGOR VORI, SPORTSKI DIREKTOR MUŠKIH SELEKCIJA
IVICA MARAŠ, GLASNOGOVORNIK I TEAM MANAGER
ZDRAVKO MIRILOVIĆ, TEHNIKO

RUKOMET