Červar vraća Šegu u reprezentaciju!

Šego, Zagreb, Szeged

Hrvatski rukometni vratar Marin Šego trebao bi ponovno biti dio naše reprezentacije. Lino Červar uputio mu je naknadni poziv za okupljanje početkom travnja i dvije gostujuće prijateljske utakmice s aktualnim europskim viceprvacima Šveđanima.

Vratar MOL-Pick Szegeda, gdje će iduće sezone braniti i Mirko Alilović, s poljskim je Kielceom 2016. godine osvojio naslov pobjednika Lige prvaka. Posljednji put je na velikom natjecanju s Hrvatskom bio 2011. godine u Švedskoj, na Europskom prvenstvu, pod vodstvom izbornika Slavka Goluže.

Na popisu su tako:
Ivan Stevanović – Kadetten Schaffhausen
Mate Šunjić – CSM Bucuresti
Marin Šego – MOL-Pick Szeged
Zlatko Horvat – PPD Zagreb
Josip Božić Pavletić – PPD Zagreb
Manuel Štrlek – PGE Vive Kielce
Lovro Mihić – Orlen Wisla Plock
Željko Musa – SC Magdeburg
Marino Marić – MT Melsungen
Ilija Brozović – TSV Hannover-Burgdorf
Marko Mamić – PGE Vive Kielce
Halil Jaganjac – Metalurg
Stipe Mandalinić – Füchse Berlin
Luka Cindrić – Vardar
Igor Karačić – Vardar
Domagoj Pavlović – PPD Zagreb
Luka Stepančić – Paris Saint-Germain Handball
Jakov Vranković – Grundfos Tatabánya KC
Domagoj Duvnjak – THW Kiel

Stručni stožer, uz izbornika Červara, čine trener Davor Dominiković, trener vratara Mirko Bašić, fizioterapeuti Damir Kajba i Filip Šimunović, glasnogovornik Ivica Maraš, tehnički direktor muških nacionalnih selekcija Ivica Udovičić i direktor muške seniorske reprezentacije Igor Vori.

Hrvatski rukometaši okupljaju se 2. travnja u Zagrebu, a na okupu će biti sve do 8. travnja. Reprezentacija 3. travnja putuje u Švedsku gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice protiv europskih viceprvaka. Prvi susret igra se 5. travnja u Eskilstuni s početkom u 19.15, dok je drugi na rasporedu 7. travnja u Norrköpingu od 16 sati.

RUKOMET