Červar zadovoljan ždrijebom za Svjetsko prvenstvo u Egiptu: Jako je bitno da svi ostanemo zdravi

Piramide, Kairo

Spektakularan je bio ždrijeb skupina idućeg rukometnog Svjetskog prvenstva, koje će se u siječnju održati u Egiptu. Ceremonija je održana u Kairu, ispred piramida u Gizi, a Hrvatska je prošla dosta dobro…

Na otvaranju natjecanja Červarovi izabranici igrat će protiv Katara, Japana i Angole.

Tri najbolje ekipe iz svake grupe idu dalje, a u nastavku turnira formiraju se nove skupine. Naša reprezentacija ‘križa’ se s grupom u kojoj su Danska, Argentina, Bahrein i Kongo.

Hrvatskoj će ovo biti 14. nastup na svjetskim smotrama, a uz zlato 2003. godine, tu su još tri srebrne i jedna brončana medalja. Posljednja svjetsko postolje bilo je pod vodstvom Slavka Goluže, prije sedam godina u Španjolskoj ja osvojena bronca.

Svjetsko prvenstvo u Egiptu na rasporedu je od 13. do 31. siječnja i prvo je u povijesti s 32 reprezentacije. One su razvrstane u osam skupina po četiri reprezentacije od kojih će samo najslabija otpasti u prvom krugu. Nakon toga formiraju se četiri skupine s po šest reprezentacija od kojih na kraju dvije najbolje idu u četvrtfinale, odnosno nokaut fazu i borbu za medalje. Nema više eliminacijske faze u osmini finala.

“Ne možemo reći da smo nezadovoljni ždrijebom. Sljedeća godina je vrlo zahtjevna, jer kao što znate čeka nas SP, pa olimpijske kvalifikacije, pa nadam se nakon toga i Olimpijske igre u Tokiju. Jako je bitno da svi ostanemo zdravi, u cijeloj ovoj situaciji s koronom. Katar smo nedavno pobijedili u Poreču na Croatia kupu, Japan je reprezentacija u stalnom uzrastu , a ja sam kao izbornik Makedonije igrao s Angolom i znam da mogu biti neugodni. Dalje ne bih previše razmišljao i kalkulirao jer svaka utakmica je priča za sebe. Mi moramo biti zdravi i motivirani , i onda ne bi smjelo hiti poteškoća,” naglasio je nakon ždrijeba izbornik.

Igrat će se u dva grada, tri dvorane nalaze su u Kairu i njegovoj široj okolici, a četvrta je u Aleksandriji koja je od Kaira udaljena 125 kilometara.

Egipćani se još uvijek nadaju da će gledatelji moći biti na tribinama…

Svjetsko prvenstvo 2021, Egipat:

SKUPINA A: NJEMAČKA, MAĐARSKA, URUGVAJ,Z. OTOČJE
SKUPINA B: ŠPANJOLSKA, TUNIS, BRAZIL, POLJSKA
SKUPINA C: HRVATSKA, KATAR, JAPAN, ANGOLA
SKUPINA D: DANSKA, ARGENTINA, BAHREIN, KONGO
SKUPINA E: NORVEŠKA, AUSTRIJA, FRANCUSKA, SJ. AMER 1
SKUPINA F: PORTUGAL, ALŽIR, ISLAND, MAROKO
SKUPINA H: SLOVENIJA, BJELORUSIJA, KOREJA, RUSIJA
SKUPINA G: ŠVEDSKA, EGIPAT, ČEŠKA,JUŽ. AMER 1

RUKOMET