Christina Zwicker jedina hrvatska gimnastičarka u Glasgowu: Ponosna sam!

Zwicker Glasgow

Christina Zwicker bit će jedina hrvatska predstavnica na Europskom prvenstvu u sportskoj gimnastici koje u petak počinje u Glasgowu i traje do 12. kolovoza.

Hrvatske boje branit će samo 15-godišnja Christina Zwicker, inače članica ZTD Hrvatski sokol. Nakon nastupa na četiri postaje Svjetskoga kupa (Osijek, Koper, Guimaraes, Mersin) u svojoj prvoj seniorskoj sezoni, Zwicker će se natjecati na svom drugom Europskom prvenstvu, ali prvom u seniorskoj konkurenciji.

“Osjećam mali pritisak, no ponosna sam što sam upravo ja ta koja će predstavljati Hrvatsku. Na sreću, ovo mi nije prvi put da nastupam na Europskom prvenstvu. Prije dvije godine nastupala sam kao juniorka u Bernu pa mi je sad malo lakše,” istaknula je uoči svog nastupa u Glasgowu.

Osim svoje dvije najjače discipline – partera i grede, u kojima se uglavnom i natjecala u Svjetskom kupu, Christina je za Europsko prvenstvo pripremila i preostale dvije – dvovisinske ruče te preskok.

“Pripremu sam odradila vrlo dobro, sve je išlo kako je i trebalo. Za razliku od nastupa u Svjetskom kupu, ovdje nastupam u višeboju (sve četiri sprave). Potrudit ću se napraviti najbolje što mogu, samouvjereno i sigurno kao što znam. O rezultatima ne brinem. Bude li sve kako treba, i oni će doći. Ipak je ovo moje prvo seniorsko Europsko prvenstvo, ima još vremena za rezultate,” zaključila je Christina.

Kvalifikacije po spravama počinju u četvrtak od 10 sati.

OSTALI SPORTOVI