Cibona ‘razbila’ Zadar: Guštao sam kako smo kažnjavali protivnika

Cibona, Baksaj, Vranar, Lausic

U posljednjoj utakmici četvrtog kola HT Premijer lige Cibona je u velikom hrvatskom derbiju nadigrala Zadar sa 76:55 (27:11, 13:13, 21:14, 15-17).

Uvjerljivo otvaranje prvog i drugog poluvremena i raspoložena šuterska večer Vukova prelomili su ovu utakmicu.

Ivan Novačić je postigao 13 poena, dok su Raley-Ross i Jefferson dodali po deset.

“Ovo je bila utakmica koju smo morali prelomiti radi nas samih, moramo se dizati svaku utakmicu i gledati samo sebe. Zadar je u nekom dosta teškom ritmu, jesu dobili Partizan ali mislim da su i zbog toga bili fizički istrošeni. Mi smo bili spremni za njih i znali smo što možemo očekivati. Iskreno, Cibona se zapravo još traži, dosta rotiramo igrače da svatko nađe neko svoje mjesto u ekipi. Očekujem da ćemo biti bolji iz utakmice u utakmicu”, izjavio je najbolji strijelac susreta Novačić.

“Uvjerljiva, sigurna pobjeda. Znali smo u svakom momentu što želimo i hoćemo. Guštao sam kako smo kažnjavali protivnika. Neke su stvari bile sitni problem, prvenstveno njihova tranzicija. Sve ostalo je bilo perfektno. Nisam očekivao ovakvu utakmicu jer smo se potrošili u zadnje vrijeme ali kad su izišli na teren letjeli su na sve strane. Pokazali smo jednu dobru košarku večeras,” zadovoljan je bio trener Ivan Velić.

Kapetan Rozić čestitao je Zadranima na nedavnoj regionalnoj pobjedi u Beogradu: “Svaka čast, nije lako tamo pobijediti Partizan. Ovu utakmicu odigrali smo kako smo htjeli, izuzetno motivirano i fokusirano. Zaista nas sve ide, izgledamo kao ekipa i ovo što vidim zasad sve jako lijepo izgleda. U pozitivnom smo nizu i želimo tako i nastaviti dalje.”

U redovima Zadra tek je Grant bio dvoznamenkast s deset koševa. Luka Božić zaustavio se tek na šest…

”Mislim da smo izgubili jer se nismo pridržavali stvari koje nam je trener rekao i koje smo se dogovorili i mislim da je to glavni uzrok poraza.”

Strateg Zadrana je i bivši trener Cibosa: “Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Bili su spremniji u ovoj utakmici. Večeras sam vidio dosta toga što je momčad vratilo na ono staro i moja je zadaća da uđem u koštac s tim problemima.”

(Foto: Cibona, Baksaj, Vranar, Lausic)

Rezultati by SofaScore

KOŠARKA